از حدود ۶ هزار تن پسماند شهر تهران فقط ۳۰ درصد این زبالهها به کمپوست تبدیل میشود.
زهره عبادتی معاون محیط زیست انسانی ادارهکل محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت:از حدود ۶ هزار تن پسماند شهر تهران حدود ۳۰ درصد این زبالهها تبدیل به کمپوست میشود، این درحالی است که به گفته کارشناسان ۷۵ درصد از پسماند تهران قابلیت تبدیل به کمپوست را دارد.
عبادتی یاد آور شد که این میزان کمپوستی که تولید میشود، به صورت غیر اصولی است و بیشتر باعث انتشار بوی بد در مرکز آراد کوه شده است.
او گفت: تا کنون اقدام جامعی برای ساماندهی پسماند شهر تهران صورت نگرفته است و فرایند بازیافت پسماندبیشتر به صورت سنتی و از طریق پیمانکاران و یا مراکز غیر مجاز انجام میگیرد.
عبادتی افزود:در حوزه ساماندهی پسماند شهر تهران دو رویکرد را در اولویت کاری خود قرار داده ایم، اول جمع آوری مراکز غیر قانونی بازیافت پسماند و دوم تخصیص مکان مشخصی تحت عنوان شهرک بازیافت در مرکز آرادکوه که بتوانیم فرایند بازیافت را نظارت کنیم.
به اعتقاد کارشناسان محیط زیست یکی از بهترین راهحلها برای مبارزه و خنثی کردن اثرات نامطلوب زبالههای تر بر محیط زیست، تبدیل آنها به کمپوست است که نهتنها با حفظ منابع طبیعی، اثرات زیستمحیطی مثبتی به همراه دارد بلکه با اشتغالزایی میتواند برای شهرداریها درآمدزا باشد.
با توجه به اهمیت تبدیل زباله به کمپوست، امروزه سازمانهای مدیریت پسماند شهری روشها و فناوریهای مدرنی را برای مدیریت ضایعات به کار بستهاند تا با اثرات مخرب آنها بر زندگی شهری مبارزه کنند. البته آموزش شهروندان برای تبدیل پسماند به کمپوست یکی از مؤثرترین روشهای مدیریت زباله است که باعث حفظ محیط زیست خواهد شد.