نسخه دوم نرم افزار کتابخانه کتب مرجع حاوی هزار و ۶۰۰ جلد کتاب از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر تولید این نرم افزار گفت: نرم افزار کتابخانه کتب مرجع یک منبع ارزشمند است که اطلاعات را در سریعترین زمان در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
حجت الاسلام فریدون سبحانی با اشاره به اینکه نسخه اول این نرم افزار در دهه ۹۰ تولید شد افزود: در این نرم افزار، اصطلاحات علوم در ۹۷ عنوان در ۱۵۷ جلد کتاب منتشر شد.
وی خاطرنشان کرد: نسخه دوم این نرم افزار ویژه مجموعه فرهنگ واژه ها، تک واژهها، دایره المعارفها، اطلسها و کتابهای راهنما و گاهشماریها است.
حجت الاسلام سبحانی افزود: در نسخه دوم این نرم افزار ۴۲۷ عنوان در ۱۶۵۱ جلد اثر است که تراکم دایره المعارفها و فرهنگنامهها حجمی در حدود ۹ گیگابایت است.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی هم در مراسم رونمایی از نرم افزار کتب مرجع گفت: با توجه به خلا موجود در کتب مرجع و بر اساس نیاز این مجموعه آماده سازی و ارائه شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین بهرامی از ایجاد و تولید نرم افزارهایی در قالب دسکتاپ تا پایان سال خبر داد و افزود: دانشنامه فرقهها و مذاهب، نسخه جدید دانش نامه علوی و دانش نامه انصار، کتابخانه متون کهن فارسی با ۱۸۰۰ جلد کتاب، کتابخانه عرفان و نسخه جدید جامع الاحادیث هم جزء نرم افزارهایی است که تا پایان سال توسط مرکز نور عرضه خواهد شد.
وی گفت: نرم افزارهای ویژه تلفن همراه شامل مثنوی، شاهنامه و کلیات زبان فارسی هم در قالب اندروید و ویژه تلفن همراه ارائه خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی افزود: ۵۰ محصول در مرکز هوش مصنوعی نور در دست تولید قرار دارد و طرحهای مبتنی بر هوش مصنوعی مولد هم در دست بررسی و ساخت قرار دارد و در آینده نزدیک آثار جدید در این قالب با امکانات جدید ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم در این مراسم گفت: بحث کتب مرجع موضوعی حیاتی است و ارجاع مطالب علمی به کتابهای مرجع موضوع مهمی برای محققان و پژوهشگران محسوب میشود که به طور مستمر در تحقیقات خود به این کتابها نیاز پیدا میکنند.
غلامرضا امیرخانی افزود: چنین نرم افزاها و منابع مرجعی میتوانند کمک کنند که محققان از عمق و ژرفای مطالعه برخوردار باشند و پژوهشگران، بهرههای لازم را از متون علمی ببرند.