معاون آموزشی - پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد: ریشه تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی علیه ایران را باید در تحولات منطقه خودمان جستجو کنیم.
سید محسن میرحسینی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، گفت: ریشه قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین المللی علیه ایران را باید در تحولات منطقه خودمان جستجو کنیم، که به ادعاهایی دولت اسرائیل و عناد این کشور با ایران بر میگردد.
میرحسینی افزود: قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با حمایت آمریکا علیه برنامه صلح آمیز هستهای کشور در حالی به تصویب رسید که در سفر اخیر مدیر کل آژانس بین المللی به کشور مذاکرات مفصلی بین ایران و آژانس انجام و ایران متعهد شد به تعهدات خودش به عنوان عضو آژانس پایبند باشد.
وی با اشاره به اینکه گروسی هم اعلام کرد، ایران پذیرفته است تا افزایش ذخایر غنیسازی بیش از ۶۰ درصد را متوقف کند و از اقدام ملموس ایران در محدود کردن ذخایر اورانیوم با غنای بالا استقبال کرد ادامه داد: متاسفانه با همه همراهیهایی که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه انجام داد و همکاریهایی که با آژانس بین المللی انرژی داشت این قطعنامه پیشنهادی به تصویب رسید.
معاون آموزشی پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد بیان کرد: در تصویب این قطعنامه اجماعی نبود و خیلی از کشورها هم رای ممتنع یا مخالف دادند.
میر حسینی در ادامه به بررسی زوایای این قطعنامه ضد ایرانی پرداخت و ادامه داد: از ایران خواسته شده، اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس در اختیار بازرسان قرار گیرد، این در حالیست که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کرده اند و هیچ گاه مدرکی که نشان دهنده رویکرد برنامه صلح آمیز هستهای ایران به سمت مقاصد نظامی باشد پیدا نکردند.
وی گفت: ایران همواره همکاری خودش را با آژانس نشان داده و تاکید کرده که آن را ادامه خواهد داد، بنابراین این رفتار غیر متعارف مسلما بر خلاف آن تعهداتی است که ایران انجام داده و در هیچ کدام از آنها هم تخلفی نداشته است.
میر حسینی در پاسخ به این سوال که ایران در مقابل این که آژانس حسن نیت خود را نشان نداده چه اقدامی میتواند انجام دهد گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره رفتار عقلانی و منطقی داشته و فکر میکنم در این زمینه نیز میتواند رفتار خودش را در مقابل آژانس به خوبی تنظیم کند.
اول آذرماه قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در شورای حکام آژانسبینالمللی آژانس اتمی به تصویب رسید.
این قطعنامه که پیشنویس آن توسط سه کشور اروپایی آماده شده بود با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسید.
آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه ۱۹ کشوری بودند که به قطعنامه مذکور رأی مثبت دادند.
روسیه، چین و بورکینافاسو هم سه کشوری بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند. آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر هم ۱۲ کشوری بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.