متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند، با توسعه ماشین آلات صنایع غذایی، نیاز کارخانههای شیرینی و شکلات کشور را تامین کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یک شرکت دانش بنیان با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به افزایش ظرفیت تولید انواع محصولات دانشبنیان شده است و توانسته تا حد بسیاری تولیدات داخلی ماشینآلات صنایع غذایی را توسعه و در سطح گستردهای نیاز کارخانههای شیرینی و شکلات کشور را تامین کند.
این شرکت با برنامهریزی دقیق و منظم و استفاده از فناوری نوین روز توانسته بر تنوع محصولات خود در ساخت ماشینآلات صنایع غذایی، شیرینی و شکلات بیفزاید و به اهدافی، چون بهبود کیفیت، ارتقاء روند تولید و صادرات و رضایت مشتریان خود دست پیدا کند.
علی یادگاری، مدیرعامل این شرکت درباره آغاز و چگونگی فعالیتهای این شرکت عنوان کرد: شرکت ما حدود ۳۰ سال است که طراح و سازنده ماشینآلات تولید شیرینی، شکلات و مواد غذایی و جزء اولین شرکتهایی است که ماشینآلات جدیدی را برای اولین بار در کشور طراحی و به تولید انبوه رسانده و به کارخانههای شیرینی، شکلات و آبنبات عرضه میکند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص بهکارگیری نخبگان و تحصیلکردگان دانشگاهی در این شرکت دانش بنیان، ضمن اشاره به این موضوع که تمام سعی این شرکت در بهرهمندی از نخبههای دانشگاهی بوده است، تاکید کرد: نیروهای ما همگی متخصص و فارغالتحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای برق و مکانیک هستند، اما از آنجا که استقبال جوانان امروزی از فعالیتهای حوزه ماشینسازی اندک است، لذا این مقوله باید فرهنگسازی شود و دانشگاهها باید در ایجاد ارتباط دانشجویان با کارخانههای ماشینسازی و صنایع تلاش کنند.
به گفته وی، اکثر دروس مطالعاتی در دانشگاههای کشور تئوری هستند و این عاملی میشود که دانشجویان زمان فارغالتحصیلی از دانشگاهها نتوانند آموختههای خود را بهصورت عملی بهکار گیرند. به همین دلیل دانشگاهها باید دانشجویان را به مراکز صنعتی و کارخانهها متصل کنند.
یادگاری درباره لزوم ایجاد رشته دانشگاهی ماشینآلات صنایع غذایی در دانشگاههای کشور افزود: البته انجمنی با عنوان «انجمن ماشینسازان صنایع غذایی ایران» در کشور وجود دارد که با طرح پیشنهادی مبنی بر ایجاد یک رشته دانشگاهی در این حوزه توانست رشته ماشینآلات صنایع غذایی که در حال حاضر در دانشگاه تهران تدریس میشود را ایجاد کند، اما در هر صورت با توجه به نیاز کشور در زمینه تولید ماشینآلات صنایع غذایی، این اقدامات بسیار اندک و البته قابل توسعه است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اعلام اینکه این شرکت تنها ماشینآلاتی که مربوط به صنایع غذایی، شیرینی و شکلات است را تولید میکند، درباره برنامههای این شرکت برای توسعه خط تولید و ایجاد اشتغالزایی تصریح کرد: ما در حال توسعه خط تولید و افزودن چهار هزار متر به سالن مجموعهمان هستیم و قرار است تا پایان سال حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر نیروی متخصص جذب کنیم.
وی درباره برنامههای جدید این شرکت دانش بنیان و تاثیراتی که بر اقتصاد کشور میگذارد، عنوان کرد: برنامههای جدیدی برای ساخت ماشینآلاتی مانند دستگاههای بسته بندی یک سر پیچ و دو سر پیچ آبنبات، تافی و شکلات که تا کنون با قیمتهای زیادی از اروپا و چین به کشور وارد میشدند و با خروج ارز بسیاری از کشور هم همراه بود، داریم.
یادگاری در خصوص تاثیرات اجرایی شدن طرح توسعه خط تولید این شرکت و تاثیرات مثبتی که بر اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور ایجاد میکند، افزود: هدف از این طرح، افزودن ساخت ماشینآلات به خط تولید است. ما میتوانیم مشابه همان ماشین آلمانی که به کشور وارد میشود را با قیمت یک بیستم بسازیم که البته منوط به دریافت تسهیلات و حمایتهای مالی از نهادهای تامین مالی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی است. این امر نه تنها به ایجاد اشتغالزایی و تامین تولید داخلی کمک کرده، بلکه موجبات صادرات و ارزآوری بسیاری را برای کشور فراهم میکند.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، صنعت شیرینی و شکلات همواره برای کشور ارزآور بوده است. حوزه ماشینآلات مانند حوزه نفت نیست که قیمت جهانی مشخصی داشته باشد. ماشینآلات همواره جزء ارزآورترین محصولات در دنیا است.
یادگاری در پایان با اشاره به برخی چالشها و مشکلات شرکتهای دانشبنیان گفت: دانشبنیانها، نقش مهمی در تأمین نیاز داخل، اشتغالزایی و کمک به اقتصاد کشور برعهده دارند که نیازمند همکاری و تسهیلگری از سوی دولت و نهادهای مسئول است.