مجموعه کتابهای تاریخ شفاهی شهدای هستهای در مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آیین رونمایی از مجموعه پنج جلدی کتابهای تاریخ شفاهی شهدای هستهای با حضور امیر حاتمی و سید محمود علوی وزرای سابق دفاع و اطلاعات، جواد منصوری نخستین فرمانده سپاه پاسداران، مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و جمعی از خانواده شهدای هستهای برگزار شد.
این آثار شامل؛ کتاب «از مهاباد تا مهاباد» روایتی از شهید دانشمند محسن فخری زاده، کتاب «دلواپس نطنز» روایتی از شهید مصطفی احمدی روشن به قلم خانم بابایی نیا، کتاب «شور شیرین» روایتی از شهید داریوش رضایی نژاد، کتاب «به رسم داود» روایتی از شهید مجید شهریاری و کتاب «دغدغهای برای ایران» روایتی از شهید مسعود علیمحمدی به قلم امیرحسین نباتی است که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.
این جلسه همراه بود با سخنرانی امیر حاتمی و سید محمود علوی که از فضایل اخلاقی و تعهد کاری این شهدا گفتند و تاکید کردند بر اینکه مسیر شهدا همچنان ادامه خواهد داشت و در ادامه نیز خانواده شهدای هستهای به روایت خاطراتی از این شهدا پرداختند.
مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای کشور گفت: آیاتی که خدا در رابطه با شهدا نازل فرموده، در جامعه نمایان هستند و ما به یمن رزقی که نصیب شهدا میشود و از فیض هایت الهی بهرهمند میشویم.
وی افزود: کشور ما تواناییهای بالقوه و بالفعل زیادی دارد، اما هنوز نتوانستهایم این تواناییها را به نسل جدید به صورت کامل ارائه کنیم و فکر میکنند پیشرفت ما تنها در حوزه نظامی بوده، در حالیکه حوزه نظامی، نقطه جلودار و پیشین توسعه صنعتی است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه گفت: خون شهدای هستهای باعث رشد و رویش دانش و فناوری در جمهوری اسلامی ایران شده است و امروزه فرزندان ایران راه این شهدا را ادامه میدهند.
امیرحسین نباتی، نویسنده چهار جلد از کتب رونمایی شده در حاشیه این مراسم در خصوص کتابهای تازه منتشر شده گفت: پروژه تاریخ شفاهی شهدای هستهای در مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۵ بود که مصاحبههای چهار شهید ابتدایی به غیر از شهید فخریزاده (ایشان هنوز در قید حیات بودند) شروع شد و بیش از ۶۰ ساعت مصاحبه با خانواده ها، همکاران، دوستان ضبط و ثبت شد.
وی با اشاره به توقف چند ساله پروژه به دلیل تغییرات مدیریتی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: زمانی که بخاطر تغییرات در مرکز پروژه تمتوقف شده بود، مصاحبهها ادامه داشت و کار تحقیق و تدوین که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود متوقف نشد.
این نویسنده در خصوص محتوای کتاب گفت: این آثار به مطالبی از دوران کودکی، نوجوانی، تحصیلات دانشگاهی، خدمات علمی و هستهای به روایت افراد نزدیک به این شهدا و در نهایت زمان و نحوه ترور این شهدا پرداخته است.
نباتی افزود: یک سری مسائل از این شهدا که در کتب دیگر ذکر شده بود برای جلوگیری از تکرار و چند سند و روایت به دلیل محرمانگی در این آثار ذکر نشده است.