پیکر استاد حاج فریدون داوری از مفاخر ادبی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در دهدشت تشییع و به خاک سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، این مراسم با حضور پرشور مردم و اهالی فرهنگ و علم و ادب و هنر و رسانه در پارک دستغیب این شهر برگزار شد.
این خبر تکمیل میشود...
حاج فریدون داوری را بهتر بشناسیم:
استاد حاج فریدون داوری از شاعران پیشکسوت در استان کهگیلویه و بویراحمد میباشد که سرودههای حماسی و آیینی وی همراه با نوای موسیقی محلی زمزمه گوش و دل هم استانیها و لرتباران است و مردم این دیار نیز با خاطرات و شعرهای این شاعر نام آشنا زندگی میکنند.
شعر او، نه تنها آینهای از احساسات عمیق انسانی است، بلکه گنجینهای از فرهنگ و هنر این سرزمین به شمار میرود.
او با دو دهه تلاش و پژوهش، مرزهای ادبیات را گسترش داده و با نگارش دهها کتاب، به ویژه در زمینه هشت سال دفاع مقدس، یاد و خاطره آن دوران را در دلها زنده نگه داشته است.
آثارش، از نوحههای عاشورایی، مقالات علمی تا شعر احساس، همگی نشان از تعهد و عشق او به فرهنگ و ادب این سرزمین دارد.
داوری با کلماتی ساده، اما عمیق، دلی پر از عشق را به تصویر میکشید و این احساسات، نه تنها در شعرش بلکه در زندگیاش نیز نمایان است.
استاد داوری، با اهدای ۲ هزار جلد کتاب به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشان داده است که عشق به علم و ادب، هیچگاه از بین نمیرود و همواره در دلهای ما زنده خواهد ماند.
داوری ورود به عالم شعر و شاعری را از همان دوران نوجوانی و جوانی و با آن طبع شاعرانه و شیرین سخنی آغاز کرد و امروز به یکی از اسطورهها در عرصه هنر و ادبیات و شعر آیینی در میان دوستداران و اصحاب فرهنگ و هنر شناخته میشود.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز در فارغ التحصیلی جز ۲۰ نفر اول بخش ارشد در دانشگاه آزاد نجف آباد از جمله سوابق تحصیلی داوری است.
او در سال ۱۳۶۶ به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته زبان وادبیات فارسی همچون دوره تربیت معلمی خود با رتبه ممتاز فارغ التحصیل وکارشناس شد.
پس از تحصیل در سمتهای امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مسئول آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی گچساران، معاونت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کار کرد
داوری در قالبهای کلاسیک غزل، مثنوی، قصیده و دو بیتی شعر میسراید ولی شاهکارش را در غزلهای ایلیش نمایانده است.
اشعار محلی را در دو قالب غزل و مثنوی سروده و زیبایی سخن او همراه با سادگیش باعث دلنشینی شعرش شده به گونهای که در حا فظه ایلی و فرهنگی استان از او چهرهای ماندگار ساخته است.