به طور میانگین، یک دهم نوزادانی که متولد میشوند، نارس هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یک دوره طبیعی بارداری (رشد کامل جنین) حدود ۴۰ هفته است گفت: به نوزادانی که در کمتر از هفته ۳۷ بارداری متولد میشوند، نارس یا زودرسمی گویند که زایمان زودرس میتواند خطرات جدی برای سلامتی مادر و نوزاد داشته باشد.
زهرا جوانمردی افزود: از ۴۴ مرکز درمانی دولتی، هیأت امنایی و خصوصی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ۱۸ مرکز، بخش مراقبتهای ویژه نوزادان از جمله برای نوزادان نارس دارد.
وی اضافه کرد: امروزه با پیشرفت علم و فناوری، نوزادان نارس میتوانند تا ماهها خارج از رحم مادر در دستگاههای ویژه زنده بمانند.
نداکریمی مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: از آنجایی که نوزادان نارس مثل نوزادان دیگر نیستند و بدن آنها مثل سایر نوزادان تکامل نیافته است، نیاز به مراقبت ویژه دارند تا بدنشان به آرامی تکامل پیدا کند و پس از ترخیص هم به مادران آموزش لازم را برای مراقبت از نوزادشان داده میشود.
فوق تخصص نوزادان هم با بیان اینکه نیمی از علل تولد نوزادان نارس مشخص نیست گفت: عوامل ژنتیکی (سابقه تولد چتین فرزندان در بارداری قبلی)، ابتلا مادر باردار به دیابت یا پرفشاری خون، چند قلویی، تغذیه نامناسب قبل و حین بارداری، ابتلا به بیماریهای زنان درمان نشده و باردار شدن با لقاح آزمایشگاهی از عوامل تأثیر گذار در تولد نوزادان نارس است.
زهره بدیعی به مادران توصیه کرد :قبل از بارداری، بیماریهای زمینهای یا رحمی خود را کنترل یا درمان کنند همچنین از استرس دوری کنند تا احتمال تولد نوزادان نارس را به صفر برسانند.