مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: ۲۸۰ هزار اصله نهال برای جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی در مناطق مختلف استان کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، محمود قلیزاده یکی از اقداماتی که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای جلوگیری از پدیده فرسایش خاک در دستور کار قرار داده را تامین نهال و بذر در استان ذکر کرد و افزود: با در نظر گرفتن مساحت اراضی ملی باقیمانده منطقه فرسایش که حدود ۲۵۰ هکتار است از ۲۸۰ هزار اصله نهال از گونههای سنجد و آیلان با توجه به وجود املاح نسبتا بالا در خاک منطقه فرسایش استفاده خواهد شد.
وی افزود: برای تثبیت خاک در فواصل بین نهال کاری از بذور گیاهان مرتعی تثبیت کننده خاک شامل آگروپیرون، یونجه، و فستوکا به صورت مخلوط استفاده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل بیان کرد: برای تکمیل این طرح در مجموع هفت هزار و ۵۰۰ کیلوگرم بذر یونجه، ۲۰ هزار کیلوگرم بذر فستوکا و ۲۰ هزار کیلوگرم آگروپیرون نیاز است.
قلیزاده با اشاره به تامین منابع آبی برای جلوگیری از فرسایش خاک گفت: برای تامین آب نهالها و بذور مرتعی به صورت دستی به میزان ۵۰ هزار متر مکعب آب در سال نیاز است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با اجرای طرحهای آبخیزداری از ۴۶ هزار تن فرسایش خاک در این استان جلوگیری شده است، اظهار کرد: با مدیریت صحیح آب، خاک، پوشش گیاهی مرتع و جنگل به راحتی میتوان از فرسایش خاک جلوگیری کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین با اشاره به میزان فرسایش خاک در حوزههای مختلف استان افزود: در حوضه سفیدرود که ۳۸۲ هزار هکتار مساحت دارد، سالانه حدود ۱۴ تن در هکتار در حوضه بالهارود ۱۹ تن و ارس هم ۱۳ تن فرسایش خاک اتفاق میافتد.
قلیزاده ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی و تغذیه آبخوانها را از دیگر اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری ذکر کرد و گفت: احداث سازههای سنگی گابیونی، بندهای زیرزمینی و دو منظوره پخش سیلاب و کنتور فارو از اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری استان است.
وی از بین رفتن غنای خاک و پیامدهای آن در بخش زراعت و باغ را از مهمترین خطرات بیتوجهی به آبخیزداری و حفظ منابع آب و خاک ذکر کرد.