رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: زنبورداران گیلانی با کاهش ۲۲ درصدی مصرف شکردر زنبورستانها موفق به افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در استان شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به شیوع بیماریهای زنبور عسل در کشور گفت: زنبورداران گیلان به رغم مشکلات بیماری زنبور امسال توانستند با کاهش مصرف شکر ۶ هزار و ۶۱۲ تن عسل تولید کنند که در مقایسه با سال گذشته ۲۱ درصد افزایش دارد.
صالح محمدی با اشاره به اتمام سرشماری زنبورستانهای در گیلان، افزود: ۴ هزار و ۵۷۹ زنبورستان استان سرشماری شدند و ۲۰ زنبورستان بومی گیلان که در استانهای دیگر در زمان سرشماری مستقر بودند، توسط کارشناسان مسئول همان مناطق بررسی و ثبت شدند.
وی اضافه کرد: زنبورستانهای سرشماری شده شامل ۱۲۶ کندوی سنتی و ۳۶۰ هزار و ۴۹۹ کندوی مدرن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه میانگین تولید عسل در هر کندوی زنبورستانهای بومی استان، ۴ و ۳ دهم درصد افزایش یافته است، گفت: شرایط مناسب آبوهوایی و بهرهگیری زنبورداران از دانش و فناوریهای نوین زنبورداری نقش مهمی در افزایش تولید دارد.
وی با بیان اینکه شهرستانهای تالش، آستارا، رضوانشهر، ماسال، رودسر، املش و لنگرود مهمترین مناطق تولید عسل در گیلان هستند، تصریح کرد: زنبورداران گیلان علاوه بر تولید عسل باکیفیت، محصولات جانبی دیگر همچون موم و ژل رویال نیز تولید کردند.
صالح محمدی با اشاره به اینکه سرشماری زنبورستانها با مشارکت ۳۱۰ کارشناس و نظارت ۷۰ رئیس مرکز در ۲ هزار و ۹۰۸ آبادی استان انجام شده است، گفت: اطلاعات جمعآوری شده از زنبورستانها در سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی ثبت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره روند افزایشی تولید عسل و ظرفیت بالای صنعت زنبورداری در استان افزود: ۱۰ نفر از زنبورداران گیلانی مدرک دکتری، ۱۰۰ نفر مدرک فوق لیسانس، ۵۲۴ نفر مدرک لیسانس، ۲۵۲ نفر مدرک فوق دیپلم و یک هزار و ۴۱۱ نفر مدرک دیپلم دارند و مدرک تحصیلی بیش از ۲ هزار نفر از زنبورداران نیز زیر دیپلم هستند.