شهروند خبرنگار ما با ارسال پیامی، برخی از راهکارهای شناسایی کانال های کلاهبرداری رمزارز در شبکههای اجتماعی را بازگو کرد.
به گزارش سرویس شهروند خبرنگارخبرگزاری صدا وسیما، هر سال آمار کلاهبرداریهای مرتبط با ارزهای دیجیتال افزایش پیدا میکند و کانالها و گروههای تلگرامی به یکی از پاتوقهای اصلی کلاهبرداران تبدیل شدهاند. کاربران در یک سایت سرمایهگذاری کردهاند و به دارایی خود دسترسی ندارند یا توکنی خریداری کردهاند که امکان فروش آن وجود ندارد. معمولا پیشنهادهای اسکمرها وسوسهکننده است و شرایط بد اقتصادی مزید بر علت میشود تا کاربران بدون بررسی کافی در دام آنها بیفتند. متاسفانه روند قیمت بیت کوین و هیجانات پیرامون رمزارزها فضا را برای کلاهبرداری از افرادی که دانش کمتری دارند، مهیا میکند.
متن شهروند خبرنگار ما:
سلام
در چند وقت اخیر تعداد زیادی کانال در سطح شبکههای اجتماعی و از جمله تلگرام به صورت قارچ مانند رشد کرده اند و مشغول کلاهبرداری در زمینه رمزارز هستند. این کانالها با وعده و وعید پول مردم را میدزدند و دست مردم نیز به جایی وصل نیست. در ادامه روند کلی کارشان را تشریح میکنم.
این افراد در ابتدا کانالی میزنند و سپس سعی میکنند برای خود دنبال کننده جمع کنند. برای اینکار به بخشهای تبلیغاتی پولی میدهند تا تبلیغ کانالشون در سایر کانالها و بخصوص برخی کانالهای معتبر منعکس بشه. این قدم اول در جلب اعتماد مردم است. سپس در کانال با چنان ادبیات و سیاستی عمل میکنن که هر آدمی رو به وسوسه میندازن.شیوه کارشان هم این است که یک توکن تقلبی را در صرافیهای غیرمتمرکز رمزارز مثل پنکیک سوآپ و پوکوین اپ میگذارند و یک سایت تقلبی هم برایش میسازن. بعد میان در کانال اعلام میکنند که پس از تحقیقات فراوان یک توکن بسیار ناب پیدا کرده اند که در فلان تاریخ و زمان معرفیش خواهد کرد. به مردم میگویند این توکن را سریع با قیمت پایین بخرید تا در ظرف دو سه هفته به سودهای چند ده برابری برسید. از جمله ترفندهایشان هم این است که از چند روز قبل کلی مطلب میزارن. حتی از آیات قرآنی و روایات دینی سواستفاده میکنند و آنها را بین مطالب خود قرار میدهند. چند تا فیلم نیز از مردمی قرار میدهند که ادعا میکنند بر اثر خریدهای قبلی خیلی پولدار شده اند.
مرتب هم تکرار میکنند که من خیلی خودم حساس هستم که این توکنها که معرفی میکنم اسکم و کلاهبرداری نباشد! و خیلی تحقیق کردم روی این توکن و از اینجور حرفها جوری که بتونن کامل اعتماد مردم رو جلب کنند.
مردم هم که کامل اعتمادشون جلب شده خرید آن توکن را انجام میدهند ولی بعدا متوجه میشن که امکان فروشش رو ندارند و تازه بعد از چند مدت متوجه میشن کلاه سرشان رفته است. اسمهای مختلفی هم برای خودشان در کانال دارند: چرچیل، رضا افتخاری، تهرانی و ...
باید آگاه سازی مردم بیش از پیش انجام شود تا مردم نسبت به این افراد شیاد و روش هایشان آگاه شوند.