خرم آباد امروز میزبان همایش بین المللی دو روزه محیط زیست و سلامت شهری با حضور شهرداران آسیایی بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، پس از حضور کارشناسان یونسکو برای ارزیابی پرونده دره خرم آباد و ۲۱ اثر تاریخی این شهر، خرم آباد امروز یکم آذرماه میزبان همایش بین المللی دو روزه محیط زیست و سلامت شهری با حضور با حضور شهرداران، سفیران، سرمایه گذاران و نمایندگان برخی نهادهای بینالمللی از کشورهایی نظیر روسیه، هندوستان، ترکیه، مالزی و فیلیپین بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور در این همایش آلودگی هوا، آب و خاک، پسابهای شهری، کاهش فضای شکل گیری کانونهای گرمایشی، حمل ونقل وافزایش مصرف منابع را از مهمترین چالشهای زیست محیطی در شهرها عنوان کرد.
صدیقه ترابی افزود: جنگلها و فضاهای شهری، اقتصاد محیط زیست، زنان و محیط زیست و رسانه و محیط زیست از محورهای مورد توجه این همایش است.
وی در ادامه گفت: نیاز به سرمایهگذاری برای رفع ابرچالشهای زیست محیطی آنقدر زیاد است که دولتها قادر به تأمین آن نیستند و مشارکت همه مردم را میطلبد.
صدیقه ترابی گفت: در پاسخ به این پرسش که برای این چالشها چه باید کرد، جدول بزرگی از نیازهای مالی و سرمایه گذاری را اعلام میکنند که بر اساس آن باید سرمایه گذاری انجام شود و اگر انجام نشود، آلودگیهای حوزه محیط زیست شهری قابل مدیریت نیست.
دبیر مجمع شهرداران آسیایی نیز در این همایش گفت: پیگیر عضویت خرم آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی هستیم تا فرصت حضور این شهر در اتحادیه فراهم شود.
حمیدرضا غلامزاده افزود: نکته قابل تأمل در مورد لرستان، شهر خرم آباد و سایر استانها این است که وفور نعمت، ظرفیتهای کثیر، داشتههای کهن و تاریخی باعث شده تا قدر نعمتها را ندانیم.
وی اظهار کرد: این نشست به تجاری سازی شهر خرم آباد کمک میکند تا در سطح جهانی معرفی و گامی برای توفیقات بزرگ آن برداشته شود.
غلامزاده با اشاره به فعالیت ۶ کمیته در مجمع شهرداران آسیایی گفت: ریاست کمیته محیط زیست و سلامت شهری مجمع شهرداران آسیایی به شهردار خرم آباد اعطا خواهد شد که امید است در سال پیش رو شاهد فعالیت این کمیته با محوریت شهر خرم آباد باشیم و انتقال دانش و تجربه شکل بگیرد.
دبیر مجمع شهرداران آسیایی به ارتباط محیط زیست و گردشگری اشاره کرد و افزود: موضوعات محیط زیست و اقتصاد شهری را نیز نمیتوان از هم جدا کرد، بنابراین باید همه این موارد را در رویکرد کلان دید و تلاش مجمع نیز همین است.
غلامزاده همچنین گفت: در پنلهای تخصصی تدارک دیده شده، موضوعهای مغفول مانده به ویژه حوزه زنان و محیط زیست در نظر گرفته شده است.
سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان نیز، این همایش را فرصتی بی بدیل برای توسعه لرستان و شهر خرم آباد و معرفی خرم آباد به عنوان مقصد گردشگری در سطح ملی و بین المللی عنوان کرد.
در نخسین روز از این همایش، حکم ریاست کمیته تخصصی محیط زیست و سلامت شهری به شهردار خرم آباد نیز اهدا شد.
خرمآباد امروز یکم آذرماه و فردا میزبان بزرگترین رویداد زیستمحیطی کشور با عنوان «همایش بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری» است.
برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه محیط زیست، رایزنیهای اقتصادی، فرهنگی، زیستمحیطی و معرفی ظرفیتهای گردشگری پهنه زاگرس و استان لرستان از موارد مهم این رویداد است.