رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: قرار بود کنترل بیشتری در زمینه تخصیص ارز و واردات کالاهای مشابه ساخت داخل انجام شود، اما در ۶ ماه نخست امسال در عین توانمندی تولید داخل، واردات پارچه حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
آقای مجید نامی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: در یک سال اخیر برای بازسازی، نوسازی و افزایش ظرفیت تولید به صنعت نساجی ارزی تخصیص نیافته است؛ این درحالی است که پارسال حدود ۷۵۰ میلیون دلار برای واردات پارچه ارز تخصیص داده شده است.
رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: با توجه به اینکه قرار بود کنترل بیشتری در زمینه تخصیص ارز انجام شود، اما در ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد افزایش تخصیص ارز و واردات پارچه داشتیم یعنی حدود ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات پارچه تخصیص یافت؛ در حالیکه قرار بود از محل صرفه جویی در منابع ارزی و واردات کالاهای ساخته شده؛ بازسازی و نوسازی ماشین آلات را پیگیری کنیم.
نامی تاکید کرد: در زمینه تولید پارچههای گردباف یا تریکو که بیشتر در صنعت پوشاک استفاده میشود، میتوانیم بیش از ۸۰ درصد از نیاز بازار داخل را تامین کنیم.
وی اضافه کرد: در زمینه پارچههای گردباف تولیدکنندههای توانمندی در کشور وجود دارند، هر چند که توجه ویژه به بخش تکمیل و رنگرزی میتواند به پیشرفت صنعت نساجی و پوشاک کمک کند.
نامی گفت: در حوزه پارچههای "تاری پودی", سرمایهگذاریهای خوبی در حال انجام است و بخش قابل توجهی از نیاز داخل را تامین می کند، اما عمده محصولات وارداتی در حوزه پارچه، مرتبط با پارچههای "تاری پودی" است و اگر سرمایهگذاریها در این بخش افزایش یابد، میتوانیم نیاز عمدهای از مصرف داخلی را تامین کنیم.