۳ واحد درس هوش مصنوعی ویژه هر رشته در دانشگاههاگنجانده می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در نشست هماندیشی اساتید با موضوع بررسی نقش هوش مصنوعی در مشهد گفت: وزارت علوم هم با گنجاندن ۳ واحد درسی هوش مصنوعی موافقت کرده است تا درس هوش مصنوعی برای هر رشتهای تدوین شود و هم اینک ۵۰ استاد دانشگاه برای این موضوع در نظر گرفته شدهاند که برخی فعالیت خود را آغاز کردهاند و سایر استادان از بهمن فعال میشوند.
بهروز مینایی افزود: سه واحد درس هوش مصنوعی کاربردی شامل خوشه بندی، سرفصلهای خوشههای مهندسی و غیرمهندسی و ایجاد بستر پایگاه داده است و در این راستا ۲۸ خوشه در علوم انسانی و علوم پایه، چهار خوشه در هنر و دامپزشکی و ۲۶ خوشه در فنی - مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استخراج شده است.
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی گفت: در این ستاد تصمیم بر آن شده که هوش مصنوعی در سطوح عمومی جامعه از خانواده و مساجد گرفته تا معلمان و دانش آموزان، پزشکان و مهندسان و سایر اقشار به صورت رسمی و غیررسمی در قالب ۲ برنامه نوید و سیمرغ آموزش داده شود و سواد عمومی برای بهره گیری از هوش مصنوعی در کشور توسعه یابد.
مینایی افزود: هوش مصنوعی توانایی یک ماشین برای نشان دادن رفتارهایی مانند یک انسان از قبیل استدلال، یادگیری، برنامه ریزی و خلاقیت است که شامل هوش مصنوعی محدود، هوش مصنوعی عمومی و ابرهوش مصنوعی میشود.
استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: هوش مصنوعی عمومی توانایی تفکر، درک، یادگیری و به کارگیری هوش خود برای حل مشکلات پیچیده شبیه به انسان را دارد بنابراین مانند انسان می تواند احساسات، باورها و فرایندهای فکری را تشخیص دهد.
مینایی افزود: تسلط سیستم بر انسان از ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۵ به ۵۲ درصد برسد و مشاغل را ماشین به جای انسان انجام میدهند.
نشست هماندیشی اساتید دانشگاه های سراسر کشور با موضوع بررسی نقش هوش مصنوعی و سایر فناوریهای دیجیتال نوظهور در تحول علوم انسانی و اجتماعی امروز در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد مقدس برگزار شد.