با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، از مقاوم شدن میکروبها جلوگیری کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ وزارت بهداشت ۲۸ آبان تا ۴ آذرماه را به عنوان هفته آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها نامگذاری کرده است.
متخصص بیماری های عفونی در آبادان هدف را افزایش آگاهی عموم جامعه در برابر مقاومت میکروبی داروهای آنتی میکروبیال دانست و گفت: در این هفته تلاش میشود تا آگاهی و حساسیت سیاستگذاران، پزشکان و عموم مردم در زمینه مقاومت میکروبی نسبت به داروهای آنتی میکروبیال افزایش یابد.
دکتر الهام بچاری افزود: مقاومت به داروهای آنتی میکروبیال زمانی اتفاق میافتد که باکتری ها، ویروس ها، قارچها و انگلها به اثرات داروها مقاوم شوند و به همین دلیل درمان عفونتها بسیار سختتر و خطر گسترش بیماریها نیز افزایش پیدا میکند، در نتیجه ممکن است منجر به بیماریهای شدید و مرگ شود.
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارواعلام کرد: ۳۶ درصد از نسخه های پزشکان در سال ۱۴۰۲ حاوی آنتیبیوتیک است.
بر اساس استاندارد DID، میزان مصرف آنتیبیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است.
پرفروشترین آنتیبیوتیکهای مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسیسیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم و در نسخ پزشکان نیز آنتیبیوتیکهای پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسیسیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین است.
استفاده بیش از اندازه دارو در صنعت پرورش دام و کشاورزی و دسترسی نداشتن افراد به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای مصارف خانگی و کشاورزی از عوامل ایجاد مقاومت میکروبی به شمار میروند.
شعار امسال هفته آگاه سازی آنتی بیوتیکها «با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، از مقاوم شدن میکروبها جلوگیری کنیم» است.