برداشت زعفران در خراسان جنوبی ۲۵ درصد افزایش دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان گفت: پیش بینی میشود امسال ۴۰ تن زعفران خشک در خراسان جنوبی تولید شود که پارسال ۲۸ تن تولید شده است.
اکبری با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ تن زعفران در استان تولید شده است افزود: از اواخر زمستان پارسال تا اواسط بهار امسال شاهد بارندگیهای مناسبی بودیم که این امر سبب طولانیتر شدن عمر پیاز زعفران به دلیل دمای معتدل فصل بهار، جذب ازت از طریق آب باران و درشت شدن پیاز زعفران بوده است.
وی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۱۲۰ هکتار در خراسان جنوبی سطح زیرکشت زعفران است افزود: اوایل آبان تا اواخر آذر بازه زمانی برداشت زعفران در استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه صادرات زعفران بیشتر به صورت سرگل، نگین و سوپر نگین است، گفت:زعفران به کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، اسپانیا بیشتر برای صنایع داروسازی و به سایر کشورهای اروپایی نیز صادر میشود.
اکبری با بیان اینکه ۲۳ هزار و ۵۲۲ خانوار در استان بهره بردار زعفران هستند، افزود: قاین، سرایان، فردوس، زیرکوه و بشرویه به ترتیب بیسترین سطح زیرکشت زعفران را در استان به خود اختصاص داده اند.
خراسان جنوبی رتبه دوم سطح زیرکشت زعفران را در کشور دارد.