برنامه «مارپیچ» که چهارشنبهها از رادیو جوان پخش میشود، به ترک اعتیاد و چالشهای این بیماری میپردازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کیانا فرهی مجری برنامه «مارپیج» با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره تفاوت این برنامه با برنامه
«پشت آینه مات است» دیگر برنامه رادیو جوان و برنامه «گل یا پوچ» از رادیو سلامت گفت: برنامه «گل یا پوچ» بیشتر زبان افراد عادی است که دارند توضیح میدن چطوری وارد اعتیاد شدند و کی تصمیم گرفتند که ترک کنند. برنامه «پشت آینه مات است» هم تاکید دارد به مددکاران و رواشناسانی که دارند با این گروه آسیب پذیر کار میکنند.
برنامه «مارپیج» تاکید دارد بر اینکه ما وقتی میخواهیم اعتیاد را ترک کنیم به این راحتی نیست که در فضای مجازی دارد تبلیغ میشود، چالشهایی وجود دارد که باید درست تعریف کنیم. ما در این برنامه بر داستان ترک اعتیاد تاکید میکنیم و کاری نداریم که چرا هر کسی وارد دنیای مصرف شده است. به علت کار نداریم به خود معلول نگاه میکنیم و یک نگاه واقع گرایانه داریم که ترک اعتیاد با یک دمنوش و یک داروی ساده نیست بلکه به کارهای علمی و گروهی نیاز دارد. به خاطر همین است که ما داستان مصرف کنندگان بزرگ دنیا را هدف قرار دادیم که هم زبان قصه گو داشته باشیم و هم برنامه جذاب باشد، چون مخاطب هدفمان سعی میکنیم بیشتر جوانان و جوانانترها باشند و اینکه درباره کسانی صحبت کنیم که زمانی الگو بودند در تمام دنیا چه چهرههای ورزشی، سینمایی و حتی ادبی که وارد دنیای مصرف شدند، مثل مارادونا یکی از بزرگترین فوتبالیستهای دنیاست.
وی گفت: این برنامه یک نوع واکنش به فضای مجازی است، در این فضا هرکسی خیلی راحت اعلام میکند با من اعتیاد را کمتر از یک هفته ترک کنید، اعتیادی که سالها طول کشیده با یک هفته نمیشود ترک کرد. روانپزشکان بزرگ در دنیا و کشورمان مشغول فعالیت هستند برای اینکه بگویند ترک اعتیاد مرحله به مرحله است و ما نباید وارد این فریبهای فضای مجازی شویم بلکه به گروهها و جاهایی مراجعه کنیم که علمی این کار را انجام میدهند.
وی درباره اینکه خود برنامه تا چه اندازه علمی است گفت: ما سعی کردیم از بهترین یا معروفترین روانپزشکان و روانشناسهای که در کشور در سازمانهای مختلف مبارزه با مواد مخدر استفاده میکنند بهره بگیریم و به جای اینکه صحبتهای کارشناسی طولانی داشته باشیم، صحبتهای آنها را خلاصه و چکیده در برنامه استفاده کنیم، با داروسازانی که در این زمینه فعالیت میکنند درباره آخرین داروها صحبت میکنیم حتی از هوش مصنوعی کمک گرفتیم که هوش مصنوعی چطوری میتواند به این قضیه کمک بکند و حتی فناوریها چقدر میتواند کمک بکند.
ما در این برنامه به اینها میپردازیم، اول اینکه اگر ترک سخت است پس مصرف را شروع نکن، دوم اگر وارد این دنیای اعتیاد شدی به حرف هرکسی گوش ندهید و وارد راههای علمی شوید که میتواند کمک کنند، سوم اگر مصرف کردی مخفی نکن، در علم نوین ترک اعتیاد، فرد مصرف کننده را درمان میکنند به جای اینکه مقصر یا مجرم بدانند، ما در واقع به نوعی امیدافرینی میکنیم به صورت درست و واقعی.