وزیر امور خارجه کشورمان گفت: حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران یک تهاجم جدید است و حتماً در زمان مناسب به آن پاسخ خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشور در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی سپاه در پاسخ به سؤالی دربارهٔ «زمان اجرای عملیات وعدهٔ صادق ۳» گفت: البته این را شما باید پاسخ بدهید.
وی افزود: عملیات وعده صادق ۲ همچون وعده صادق ۱ عملیاتی دفاعی بود یعنی واکنش ما بود نسبت به تهاجمی که انجام شد، اما ما به دنیا اعلام کردهایم که حمله تجاوزکارانهٔ رژیم صهیونیستی به خاک ایران یک تهاجم جدید است و حتماً در زمان مناسب به آن پاسخ خواهیم داد و ما این حق خودمان برای واکنش را کنار نخواهیم گذاشت.
وزیر امورخارجه اظهار کرد: تصمیمگیری در این خصوص همانطور که میدانید در جای دیگری انجام میشود ولی من این را میتوانم بگویم که ما در طول ۱۲ ماه گذشته به طور خاص بسیار هوشمندانه و با درایت رفتار کردیم بهگونهای که تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده و با در نظر گرفتن همه شرایط، احتمالات و توطئههای دشمن پاسخ بهوقت خود داده شده است.
عراقچی گفت: یعنی هم ما به شکل کاملاً هوشمندانه و مدیریت شده پاسخ دادهایم و هم جلوی گسترش جنگ را گرفتهایم که به نظر من اسرائیل خواهان آن بوده و میخواهد که پای آمریکا را به جنگ بکشد ولی ما با دیپلماسی تلفیق کردیم.
وی عنوان کرد: بنابراین باید پاسخ بدهیم و محاسبات دشمن را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم به این محاسبه برسد که اگر جمهوری اسلامی را بزند، نخواهد خورد لذا اگر این محاسبه و فهم را به دشمن بدهیم که اگر ما را بزند واکنشی در کار نخواهد بود یعنی دعوت میکنیم به اینکه بیشتر ما را بزند که این قطعاً نخواهد بود.
وزیر امورخارجه بیان کرد: این حق را برای خود قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و حتماً با درایت و حکمتی که همه ما در سطوح عالی نظام سراغ داریم در زمان خودش انجام خواهد شد.
آنچه که از جنگ جلوگیری میکند، آمادگی برای جنگ است
عراقچی با تأکید بر اینکه آنچه جلوی جنگ را میگیرد در حقیقت آمادگی برای جنگ است، عنوان کرد: اگر در زمانی که تهدید وجود دارد، کوچکترین ترسی از جنگ نشان بدهیم، یعنی جنگ را به جان خریدهایم.
بعداز وعدهٔ صادق ۲ بهسراغ ایجاد بازدارندگی سیاسی رفتیم
عراقچی تصریح کرد: بعد از عملیات وعدهٔ صادق ۲ که نیروهای مسلح بازدارندگی نظامی ایجاد کردند، وظیفهٔ وزارت خارجه این بود که یک بازدارندگی سیاسی ایجاد کند. بازدارندگیِ سیاسی یعنی اینکه کشورهایی در منطقه و فراتر از منطقه با ما علیه تهاجم دشمن موضع یکسان داشته باشند و این بهنوعی خود یک سپر دفاعی ایجاد میکند.
وی ادامه داد: بازدارندگی سیاسی میتواند یک دیوارهای از مواضع کشورهای مخالف جنگ ایجاد کند و نیز صدای مخالفت با جنگ و رژیم صهیونیستی در منطقه بلند شود و این به جلوگیری از گسترش جنگ کمک میکند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: گفتند وزیر خارجه سفرهای متعدد انجام داده، بله وظیفه ما بود، هر کسی هم جای من وزیر خارجه بود نیز باید چنین کاری را میکرد و لذا این وظیفهٔ ذاتی یک وزیر خارجه بود و جا دارد از وزیر شهید دکتر امیرعبداللهیان هم یاد کنم که بعد از عملیات وعده صادق ۱ همین عملکرد را داشتند که اینها بخشی از دیپلماسی بازدارنده است.
عراقچی گفت: بعد از عملیات وعده صادق ۲ وضعیت خیلی جدیتر و خطیرتر بود و با همت بیشتری باید انجام میشد و لذا بعد از وعدهٔ صادق ۲ در یک کار گسترده منطقهای و پیچیده به سراغ ایجاد بازدارندگی سیاسی رفتیم.
اگر قدرتی وجود نداشته باشد، دیپلماسی هیچ اثری نخواهد داشت
عراقچی بیان کرد: میدان و دیپلماسی یک یگانگی با یکدیگر دارند که از هم جدا نمیشوند و این دو با یکدیگر کار میکنند و به نظر بنده دیپلماسی به اتکای قدرت حرکت میکند و اگر قدرتی وجود نداشته باشد از دیپلماسی کاری بر نمیآید. صحبت دیپلمات اگر متکی به قدرت پشت سر خود نباشد، هیچ اثری نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: نظریهپردازان علم قدرت این را هم میگویند اگر دیپلماسی بدون قدرت ناتوان است لذا قدرت هم بدون دیپلماسی نمیداند که کجا باید برود بنابراین مسیر را دیپلماسی مشخص میکند.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: همانطور که دیپلماسی به قدرت متکی است، قدرت هم مسیر خود را از دیپلماسی پیدا میکند و این ۲ مؤلفه به هم وابسته هستند.