رئیس اتحادیه فرش دستباف استان یزد: هیچ مشکلی در زمینه فروش فرش دستباف استان نیست و همه فرشهای تولیدشده به فروش میرود.
نیکخواه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد درباره جایگاه فرش دستباف استان گفت: ۱۲ استان در زمینه فرش دستباف مشغول به فعالیت هستند و یزد جزو پنج استان برتر قرار دارد.
وی برند اصلی فرش دستباف استان را اردکان توصیف کرد و افزود: فرش استان یزد در سراسر کشور شهرت دارد و هیچ مشکلی در زمینه فروش این فرش نیست، به گونهای که همه فرشهای تولیدشده به فروش میرود.
رئیس اتحادیه فرش دستباف استان ادامه داد: صادرات فرش دستباف یزد در دهه ۶۰ و اواخر ۷۰ بسیار خوب بود و حداقل ۶۰ درصد فرش تولید شده به کشورهای مختلف صادر میشد.
وی یکی از محاسن صادرات را فروش به قیمت بالا عنوان کرد و اظهار داشت: گرچه در زمینه فروش مشکل نداریم، اما فعالان این صنعت در زمینه قیمت با مشکل روبرو هستند و در صورتی که قیمت به همین منوال ثابت بماند، شاهد کاهش بافنده خواهیم بود.
نیکخواه تعداد واحدهای بافت فرش در شهر یزد را بالاتر از بسیاری از استانها خواند و تصریح کرد: هم اکنون حدود ۱۵۰ کارگاه بافت قالی در محلاتی نظیر حسن آباد، بلوار دهه فجر، چهارراه دولت آباد و محله اسکان وجود دارد که در هر کدام ۱۰ تا ۱۵ دار قالی مستقر است.
وی با اشاره به وجود کارگاههای قالیبافی خانگی گفت: آمار غیررسمی بالاتر از این تعداد است و حتی به ۳۰۰ کارگاه میرسد که هر کدام از آنها ۲۰ تا ۳۰ قالیباف دارند و البته این آمار در شهرستانها نیز بدین منوال است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف آمار نزولی بافندگان قالی در استان را نگران کننده دانست و افزود: قیمت پایین و سود کم سبب شده تا فعالیت در این صنف به صرفه نباشد و در صورت خوب کار کردن ماهی فقط شش تا هفت میلیون به فعالان این صنف میرسد.
وی تحریم را دلیل اصلی کاهش صادرات فرش دستباف استان یزد خواند و تأکید کرد: اگر مشکل صادرات این قالیها حل شود دیگر هیچ حمایتی از فعالان این صنف نیاز نیست چرا که صادرات بر سایر مشکلات فائق میآید.
نیکخواه همچنین از بیمه نبودن قالیبافان به عنوان یکی دیگر از مشکلات یاد و ابراز امیدواری کرد که این مشکل نیز حل شود.