معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور گفت: بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور به همت زنان ثبت شده است و نسبت به میانگین جهانی، اختراعات زنان ۱۷ درصد است و ما در بالاترین رتبه قرار داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زهرا بهروز آذر معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور در نخستین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان، افزود: کارآفرینی در دنیا هیچ وقت عمر طولانی نداشته است، این موضوع در قرن ۱۷ میلادی در دنیا مطرح شد و نخستین بار این طرح توسط یک پیمانکار ساختمان سازی و بعدها توسط ژنرال های ارتش و تصمیم گیرندههای نظامی، رهبران ارکستر و ... کارآفرین مطرح شد.
معاون زنان و امور خانواده رئيس جمهور گفت: متاسفانه کارآفرینی در ایران بسیار دیرتر از سایر کشورهای دنیا مطرح شد. کارآفرینی در سال ۱۳۸۰ ، به صورت رسمی در ایران مطرح شد و پس از آن نخستین رشته کارآفرینی در دانشگاه تهران بهعنوان یک رشته بینرشتهای راه اندازی شد.
بهروز آذر افزود: مفهوم کارآفرینی این روزها در حوزههای مختلف مثل اقتصاد، روانشناسی، فرهنگ، جامعه شناسی و حتی ادیان مطرح است.
وی گفت: یکی از مهمترین تفاوت کارآفرینی زنان با مردان موضوع انگیزه است. در واقع انگیزه مردان در امر کارآفرینی به موضوعیت معاش، افزایش ثروت و ... بازمیگردد؛ اما این موضوع در میان زنان اغلب برای تقویت بنیان خانواده کاربرد دارد.
معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری افزود: مهمترین انگاره حوزه کارآفرینی زنان در دولت چهاردهم این است که بتوانیم خط و مشیهایی برای جوانان ترسیم کنیم. حتما در دولت به دنبال راهکارهایی هستیم تا دسترسی زنان در تامین منابع مالی کارآفرینی را تقویت کنیم. اگرچه از نظر قانونی تبعیضی در دسترسی به این منابع بین زنان و مردان نداریم؛ اما انگارههای فرهنگی در این زمینه مشکلات و موانعی ایجاد میکند.
بهروز آذر گفت: ۶۱ درصد ورودی دانشگاههای ما را دختران تشکیل میدهند و بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور به همت زنان است، این در حالی است که میانگین جهانی اختراعات زنان ۱۷ درصد است.
وی افزود: در حوزه استارتاپی هم صرفا ۱۲ درصد مدیریتها و کارآفرینیهای این عرصه به همت زنان صورت میگیرد. امیدواریم تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم، حضور زنان در کسب وکار را به ۳۰ درصد برسانیم.