دیپلماسی پاندایی درمیانه جنگ تجاری
گروهی از ناظران با استناد به ترکیب احتمالی کابینه ترامپ براین باورند که ایالات متحده خود را برای مهار قدرت چین آماده میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن، درحالیکه درابتدای انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا، دولت چین از مدارا و تعامل سخن می گفت اما به نظر می رسد پافشاری ترامپ بر سیاست هایش درقبال چین، پکن را به تجدید نظر در مواضع اش واداشته است.
گروهی از ناظران با استناد به ترکیب احتمالی کابینه ترامپ براین باورند که ایالات متحده خود را برای مهار قدرت چین آماده میکند، این در حالی است که چین نیز به دنبال تعریف نسخهای است که با توسل به آن بتواند عدم قطعیتهای ناشی از غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ را مهار و همزمان توان و ثبات اقتصادیاش را حفظ کند.
اگر چه پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶، پکن را غافلگیر کرد و موجب شد تا این بازیگر بزرگ در صحنه جهانی برای بازتعریف روابطش به تقلا بیافتد. اما این بار به نظر میرسد رویکرد چین درقبال دولت آینده آمریکا آمادگی برای رویارویی باشد.
درحالیکه مائو نینیگ گفته ما به روابط چین و آمریکا بر اساس اصول احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد ادامه خواهیم داد.
اما حالا رئیس جمهور چین درتازهترین موضع گیری اش درباره عبور آمریکا از خط قرمزها هشدارداده است.
آقای شی چی پینگ درتازهترین دیدارش با جوبایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا انطور حرف زد که ترامپ بشنود.
او گفته روابط چین و آمریکا میتواند به توسعه سریع دست یابد. اگر با یکدیگر به عنوان رقیب و دشمن رفتار نکنیم، وارد رقابتی شرورانه نشویم و به یکدیگر آسیب نرسانیم.
سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیارد دلار کالا یعنی معادل ۱۵ درصد از ارزش کل صادرات چین به آمریکا صادر شده و پکن نمیخواهد به سادگی این مزیت را ازدست بدهد.
چینی ها ترجیح میدهند با ترامپ به توافق برسد، اما تجربه دوره قبلی ریاست جمهوری او و آمادگی برای رویارویی با بدترین احتمالات را هم از یاد نخواهند برد.