معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی اختلال هفته گذشته بانک ملت را هک ندانست و گفت: در یکی دوماه گذشته هیچ هکی در سامانههای بانکینداشتیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما واقفی معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی در نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین ونظامهای پرداخت اظهارداشت: در تمام دنیا مواردی از نشر دیتا اتفاق میافتد و در کشور ماهم این موضوع بعضا اتفاق میافتد. مورداخیر بانک ملت اختلال سیستم و مشکل سخت افزاری بوده وهکی در کار نیست.
مومن واقفی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره همایش بانکداری نوین گفت: نگاه و تفاوتی که در این همایش نسبت به همایشهای قبلی وجود دارد، این است که سعی شده دغدغههای روز مطرح شود تا بتوانیم برای رفع چالشها، راهکارهایی داشته باشیم.
وی افزود: یکی از موضوعات اصلی این همایش این است که در چند سال اخیر هرچند در زیست بوم مالی و پولی کشور بازیگران جدیدی وارد شده اند، اما همچنان بازیگران نگاههای تک بعدی داشته و هنوز نگاه جدیدی شکل نگرفته است. بنابراین، لزوم حرکت از نگاه سیستمی به اکوسیستمی کاملا احساس میشود.
معاون بانک مرکزی ادامه داد: یکی از مسیرهایی که در این همایش بر آن تاکید میشود مربوط به نظارت هوشمند در این حوزه است. در بحث رمز پول و دارایی دیجیتال با توجه به اینکه دوره آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسیده، برنامه بانک مرکزی این است که برای سال جدید بر روی توسعه ریال دیجیتال کار کنیم.
وی با بیاناینکه حدود یک ماه پیش الگوریتمهای جدید اعتبارسنجی جایگذاری شده است و اکنون جدول جدید اعتبارسنجی با الگوریتم جدید در حال اجرا است، تصریح کرد: جمع تراکنش افراد جدا از سوابق چکهای برگشتی به این بحث رسیده بحثی که دنبال آن هستیم بهینه سازی الگوریتم است احتمالا بحث مالیاتی هم به این الگوریتم اضافه خواهد شد.
مومنواقفی با اشاره به اینکه در طرح کهربا تمام بانکهای بزرگ کشور حضور دارند ک نزدیک ۹۰ درصد مشتریان بانکی در خصوص کهربا پوشش داده شدهاند، ادامه داد: به دلیل هزینه و ارزبری بالای تبدیل کارتهای الکترونیک به کارتهای مغناطیسی سعی داریم با فراهم کردن زیرساخت فناوری از فناوری NFC تلفنهای همراه استفاده شود. در این راستا، از فناوری توکنازیشن در طرح کهربا استفاده کردهایم به صورتی که کارت بانکی به صورت توکنایز در تلفن همراه ثبت شود و سپس عملیات پرداخت با استفاده از تکنولوژی NFC تلفن همراه انجام شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره اتصال میر روسیه به شتاب ایران گفت: پس از رونمایی از میرشتاب از نظر فنی سیستم کارتی ایران و روسیه به یکدیگر متصل شده است. در این رابطه باید استانداردهایی رعایت میشد تا امکان تراکنش مستقیم بین ایران و روسیه برقرار شود که آنها را فراهم کردهایم. هماکنون امکان تراکنش بین میر روسیه و شبکه شتاب ایجاد شده است.
وی درباره طرح ریال دیجیتال گفت: در فاز اول پروژه ریال دیجیتال بیشتر روی بحث فنی تمرکز داشتهایم و نتیجه گیری این بود که کاربری ریال دیجیتال به اندازه کافی کاربردی نشده است. چندین پیشنهاد در کاربردهای مختلف این حوزه داشتهایم و در نظر داریم کاربرد ریال دیجیتال را بیشتر کنیم.