خانم فتاحی کم بیناست که به همراه همسر نابینایش، عاشقانه هایشان صرف ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، به کتابخانه مرکزی یزد میروم، کتابخانهای که برای افراد نابینا و کم بینا مکانی مخصوص دارد تا به داشته هایشان بیفزاید.
بخش نابینایان این کتابخانه را زوجی اداره میکنند که همهی هم و غمشان ترویج فرهنگ کتابخوانی است. خانم فتاحی مسئول این بخش است. او به دلیل ازدواج فامیلی پدر و مادرش، کم بیناست.
دقایقی با او همصحبت میشوم. خانم فتاحی میگوید: بخش نابینایان کتابخانه مرکزی یزد نه تنها از استان یزد بلکه از سراسر ایران عضو فعال دارد به گونهای که اکنون ۶۵۰ نفر از سراسر ایران عضو بخش نابینایان کتابخانه مرکزی یزد هستند.
او با بیان اینکه ۱۴ سالی است که در بخش نابینایان کتابخانه فعالیت دارد، میافزاید: کارم فقط نگهداری و امانت دادن کتاب نیست، در این بین سعی کرده ام با برپایی کلاسها و کارگاههای آموزشی ویژه نابینایان و کم بینایان، ارتباطشان را با کتابخانه بیشتر کنم تا به نوعی با کتاب انس بگیرند.
خانم فتاحی در کنار کتاب، یک یار مهربان دیگر هم دارد. آقای رنجبر همسر او نابیناست و متولی آماده کردن کتابهای صوتی در این کتابخانه است.
آقای رنجبر میگوید: به طور متوسط در سال ۳۰ عنوان کتاب با همکاری گویندگان ضبط میشود و پس از ویرایش بصورت فایل صوتی در اختیار نابینایان قرار میگیرد.
او که موسس بخش نابینایان کتابخانههای استان یزد هم است میگوید: ویراستاری ماهنامه نسل مانا از دیگر کارهایی است که در کتابخانه مرکزی یزد انجام میدهم.
آقای رنجبر افزود: این ماهنامه تنها ماهنامه تخصصی ویژه نابینایان کشور است که علاوه بر ویراستاری، صفحه بندی، حروف چینی و چاپ آن هم در یزد انجام میشود.
آنگونه که بمانی معاون کتابخانه مرکزی یزد میگوید: با تلاش و همت این زوج کم بینا و نابینا، کتابخانه مرکزی و حضور جامعه نابینایان استان یزد رونقی دوچندان گرفته است.
اما روی دیگر زندگی این زوج، دنیای کاملا رنگی است. زوجی که حاصل ۱۷ سال زندگی مشترکشان ۳ فرزند بینا است که عشق و امید را در آنها دوچندان کرده و به زندگی شان برکت داده است.