زعفران تولیدشده گیلان به لحاظ رنگ، طعم و عطر مورد تایید آزمایشگاههای تخصصی زعفران خراسان جنوبی قرارگرفت و درجه ممتاز را کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: مشخصات محصول زعفران گیلان مانند رنگ، طعم و عطر با کد گذاری در آزمایشگاههای تخصصی زعفران خراسان جنوبی بررسی شد و در رده ممتاز جای گرفت.
صالح محمدی با بیان اینکه برداشت محصول زعفران از ۶۰ هکتار از زمینهای گیلان از ابتدای آبان آغاز شد، افزود: پیش بینی میشود امسال ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش ۶۳ میلیارد ریال در استان برداشت شود.
وی گفت: کاشت آزمایشی زعفران به همت کارشناسان جهاد کشاورزی گیلان که کاشت این محصول را در استان خراسان آموزش دیده بودند از سال ۸۷ در روستاهای دیلمان و پیرکوه سیاهکل به صورت آزمایشی کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۲۹۵ بهره بردار گیلانی محصول زعفران را در زمینهای مناطق کوهستانی شهرستانهای سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت میکنند که بیشترین سطح زیر کشت در استان ۴۳ هکتار مربوط به ۳۲ روستای شهرستان سیاهکل است.
صالح محمدی با بیان اینکه از هر هکتار زمین کشاورزی در گیلان حدود ۳ و نیم تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص استحصال میشود، افزود: ارزش هر کیلوگرم زعفران ۹۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان است.
وی با تاکید بر اینکه برای کاشت زعفران، در هر هکتار حدود ۷ تا ۱۰ تن پیاز زعفران استفاده میشود، اضافه کرد: فارغ التحصیلان رشته کشاورزی که قصد دارند زعفران کشت کنند میتوانند برای دریافت پیاز زعفران به مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان محل زندگی خود مراجعه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیاه زعفران به آبیاری کمی نیاز دارد و میتوان آن را در ۱۰۰ تا ۲۰۰ مترمربع از زمینهای کنار خانه روستایی پرورش داد، گفت: پیاز زعفران در زمینهای کوهستانی پایین دست و کوهپایهای و محصول زعفران در زمینهای کوهستانی بالادست استان به خوبی رشد میکند.
وی تصریح کرد: امکان برداشت محصول زعفران یک سال پس از کاشت پیاز وجود دارد و کشاورزان گیلانی میتوانند در مناطق کوهستانی مرتفع استان در ماههای شهریور و مهر پیاز زعفران بکارند و در آبان ماه برداشت کنند.