چین از چند سال قبل با اختصاص بودجه ۹ میلیارد دلاری اجرای طرح کاشت ۷۰ میلیارد درخت تا سال ۲۰۳۰ را دردستور کار قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما چین از چند سال قبل با اختصاص بودجه ۹ میلیارد دلاری اجرای طرح کاشت ۷۰ میلیارد درخت تا سال ۲۰۳۰ را دردستور کار قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پکن ، چین به عنوان کشوری که ۲۷.۴ درصد از زمینهایش دستخوش بیابانزایی است، برای ارتقاء امنیت غذایی، معیشت مردم و حفظ محیط زیست طرح های مختلفی را اجرا کرده است .
از سال ۱۹۷۸، دولت چین طرح «کمربند سه شمالی» را اجرا کرد که هدف آن کاشت ۱۰۰ میلیارد درخت در امتداد مرز ۴۵۰۶ کیلومتری بیابانهای در حال رشد شمال چین بود. این طرح با این هدف آغاز شد که درختان مانند یک دیوار برای مبارزه با بیابانزایی و جذب دیاکسید کربن از جو عمل کنند. این طرح بلندپروازانه قرار است در سال ۲۰۵۰ تکمیل شود و تا آن زمان تقریباً ۸۸ میلیون هکتار جنگل کاشته شود. سال گذشته اعلام شد که این طرح در برخی مناطق بین ۵ تا ۱۳ درصد از برنامه جلوتر است.
درکنار اجرای این طرح کاشت و پرورش گیاهان دارویی در بیابانهای شمالی چین از جمله منطقه سین گیانگ هم در دستور کار قرار گرفته است. یکی از این گیاهان دارویی که چندسالیست پرورش آن در بیابانهای سین کیانگ رواج یافته گیاه سیستانچ است. این گیاه نوعی انگل است که فقط در نواحی بیابانی رشد میکند. اگرچه کویر محیط زندگی سختی را برای سایر جانداران فراهم میکند، اما در مورد سیستانچ، این نوع آب و هوای خشک و گرم در مناطق بیابانی محیط زندگی مناسبی محسوب میشود. به همین منظور چند سالیست دولت چین بامشارکت مردم منطقه سین کیانگ پرورش این گیاه دارویی را در دستور کار قرار داده است. اجرای این طرح علاوه بر اثرات مثبت در بیابان زدایی و جلو گیری از گرد وغبار، محل درآمد قابل توجهی برای مردم منطقه شده است. طبق آمارهای موجود از هر ۱۰۰۰ هکتار زمینی که به کشت این گیاه اختصاص یافته بطور میانگین سالانه ۱۰۰ میلیون دلار درآمد وبرای ۵ هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است. سیستانچ حاوی مواد مغذی غنی است که این گیاه را به محبوبترین و پرمصرفترین گیاه در طب سنتی چین تبدیل کرده است. این گیاه برای درمان سرطان و پیشگیری از بیماریهایی نظیر آلزایمر و پارکینسون تجویز شده است. سیستانچ به دلیل اثربخشی دارویی و بهداشتی آن به عنوان "جین سینگ صحرا" نامگذاری شده است.
شات لیست
ژن - کشاورز اهل سینگ کیانگ
----