مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده قوی روستای اصفهک باعث شد تا ثبت جهانی این روستا انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، فاطمی در برنامه میز خبر صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: از پارسال پرونده روستاهای کشور برای ثبت در میراث جهانی آماده شد و فعالیتهای زیادی برای استاندارد شدن آنها صورت گرفت.
وی افزود: علی رغم اینکه اقدام زیادی برای استانداردسازی اصفهک صورت نگرفت، اما پرونده روستای اصفهک شهرستان طبس به خودی خود بسیار قوی بود و حدود ۱۵ روز پیش نتایج داوری داوران به کلمبیا اعلام شد و پس از کندوان، اصفهک دومین روستایی است که ثبت جهانی میشود و نقش مشارکت مردم در اصفهک و همچنین پیشینه آن، از دلایلی است که در ثبت این روستا در فهرست میراث جهانی نقش داشته است.
فاطمی با اشاره به اینکه اگر کسی میخواهد روستا را به معنای واقعی درک کند باید به خراسان جنوبی سفر کند، اظهار کرد: تمرکزمان را باید در خراسان جنوبی به گردشگری معطوف کنیم و یکی از مصادیق خاص بودن خراسان جنوبی، بافت زیبای روستاهای استان است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: بُعد مسافت و ناشناخته بودن خراسان جنوبی علی رغم زیباییهای این منطقه سبب کمبود گردشگر شده و به زودی به معرفی تک تک روستاهای این استان که به عنوان شرق باشکوه شناخته شده خواهیم پرداخت.
وی گفت: تیمهای تولید محتوا هم اکنون در اصفهک مستقر هستند تا زیباییهای روستا را به تصویر بکشند و به دیگران معرفی کنند.
فاطمی عنوان کرد: روستاهایی مثل چنشت، خور، افین و ازمیغان از جمله روستاهایی هستند که میتوانند نماینده ایران برای ثبت جهانی باشند.
اطلاع از خاموشیها با وارد کردن شناسه قبض در پایگاه اینترنتی شرکت برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نیز در این برنامه با اشاره به خاموشیهای برنامه ریزی شده در سطح کشور و استان گفت: اطلاع رسانیهایی از شبکههای سراسری و فضای مجازی در این خصوص صورت گرفت.
دادگر با اشاره به اینکه خاموشیها سراسری بوده و به استانها ابلاغ شده و در پایگاههای اینترنتی هر استان به صورت روزانه اعلام میشود، افزود: به دلیل تعداد بالای مشترکان، امکان ارسال پیامک وجود ندارد.
وی گفت: ارسال پیامک به مشترکان خلاف موارد ابلاغی است و تنها به ثبت شناسه قبض در سامانهها اکتفا شده تا مسائل ایمنی و امنیتی نیز رعایت شود.مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: هیچ مسئلهای در خصوص هزینه پیامک مطرح نیست بلکه دستورالعملی تدوین شده تا صرفا با ورود شناسه قبض به سامانه شرکت برق مردم بتوانند از خاموشیها مطلع شوند.
وی گفت: جنس محدودیتهای زمستان با تابستان تفاوت دارد و حتی در خراسان جنوبی برنامه ریزی شده تا خاموشیها یک ساعته باشد تا فشار زیادی بر مردم نیاید.
میتوان از ظرفیت صدا و سیما برای اطلاع رسانی خاموشیها استفاده کرد
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس نیز در این برنامه در خصوص اطلاع رسانی به مردم درباره خاموشیها گفت: میتوان در این حوزه از ظرفیت صدا و سیما استفاده کرد تا در زیرنویسها و سایر قسمتها اطلاع رسانی صورت گیرد.
اسحاقی با بیان اینکه میتوان با استفاده از ظرفیتهای مختلف اطلاع رسانیها را گسترش داد، افزود: طبق قانون، انرژی مال مردم است و مردم این سرمایه را به بخشهای صنعت و معدن امانت داده اند و خاموشیها نباید برای مردم در بخش خانگی صورت بگیرد.
وی گفت: بخشهای صنعتی و معدنی به مردم و به ساکنین مناطق روستایی پیشنهاد میدهند که از برق خورشیدی استفاده شود، اما خودشان این موضوع را رعایت نمیکنند.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نباید مردم تاوان کم کاریهای مسئولین را بدهند، بیان کرد: مجلس، دولت را مکلف کرده تا زیرساختها را تقویت کند، اما این تقویت نباید با فشار بر مردم و خاموشی صورت گیرد.