وزیر کشور گفت: سازمان امور اجتماعی، سازمانی سیاستگذار، برنامه ریز و ناظر است و باید با استفاده از ظرفیتهای ملی و استانی، همه نهادهای فرهنگی و فرهنگساز را هماهنگ کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مومنی در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان امور اجتماعی با اشاره به لزوم شناخت آسیبهای اجتماعی افزود: اهتمام همه دستگاههای فرهنگی و اجتماعی کشور مقابله با آسیبهای اجتماعی است و سازمان امور اجتماعی باید نقش هماهنگی بین دستگاهها را به دقت ایفا کند.وزیر کشور تاکید کرد: حل آسیبهای اجتماعی صرفاً با امر و نهی و دستورالعمل میسر نیست و باید بستر لازم برای مشارکت مردم در این حوزه فراهم شود.
وی افزود: هرچقدر سرمایه اجتماعی افزایش یابد راهبردها و برنامهها زودتر به نتیجه میرسد.
وزیر کشور در ادامه اظهار داشت: لازمه موفقیت در این عرصه، کمک همه دستگاههای متولی است چرا که سازمان امور اجتماعی، سازمانی حاکمیتی است.
مومنی افزود: رویکرد اصلی باید پیشگیری باشد؛ اما پیشگیری معمولاً مغفول می ماند.
وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: هر کشوری که در آموزش و پرورش سرمایهگذاری کند، نتیجه میگیرد.
وزیر کشور پیشگیری و پیشبینی دقیق مسائل اجتماعی و استفاده از ظرفیت عظیم اجتماعی را مهم خواند و گفت: نباید بگذاریم مسائل اجتماعی تبدیل به پدیدههای امنیتی شود و اگر موضوعی تبدیل به مسئله اجتماعی شد، باید با سازوکار فرهنگی و نرم آن را حل کنیم.
وی با اشاره به لزوم برنامه ریزی در حوزه اجتماعی تاکید کرد: برنامهریزی باید کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت باشد و آسیبشناسی دقیق در خصوص مسائل اجتماعی صورت گیرد چراکه آسیبشناسیهای صورتگرفته عموماً کلی است و لازم است جزئیتر آسیبشناسی شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در این مراسم، سازمان امور اجتماعی را یکی از مهمترین سازمانهای کشور دانست و افزود: از شروط حکمرانی درست و شایسته، تأمین مشارکت عمومی است و از این رو هیچ مداخله و سیاستی بدون پشتوانه اجتماع محقق نخواهد شد.
حاجیمیرزایی با تأکید بر نقش جامعه در تحقق سیاستگذاری گفت: تصمیمی که جامعه را متأثر میکند، بدون ارتباط با جامعه نمیتواند محقق شود و از دلایل سیاستهای محققنشده غفلت از وجه اجتماعی است.
در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات دکتر عباسی، دکتر بطحایی به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور معرفی شد.