سرپرست استانداری آذربایجانغربی بر اجرای طرح «نماد» به عنوان یکی از طرحهای قابل توجه آموزش و پرورش برای مقابله با آسیبهای مربوط به دانش آموزان، نسل نوجوان و جوان و توانمندسازی آنان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا ابراهیمی در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی آذربایجان غربی افزود: نمود رویداد طرح نماد در جامعه، در آینده به وضوح دیده خواهد شد بنابراین عزم نهادهای مختلف به ویژه فرمانداران در این خصوص میتواند زمینه اجرای مناسب این طرح را فراهم کند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بهترین فضا برای ورود در جمع نوجوانان و جوانان است که میتوان با این امر، آسیبهای این قشر را بهتر شناخت و در صدد مقابله با آن و همچنین توانمندسازی دانش آموزان برآمد.
وی با اشاره به نقش رسانهها در اجرای موفق طرح نماد اضافه کرد: رسانهها با تبیین درست و شفاف میتوانند اهداف طرح نماد را به خانوادهها نشان دهند.
سرپرست استانداری آذربایجان غربی اظهار کرد: نیاز و دغدغه خانوادهها با طرح نماد قابل لمس است؛ بنابراین میتوان با آگاهسازی در خصوص این طرح از طریق رسانهها و فضای مجازی به خانوادهها اطلاعات بیشتری داد.
ابراهیمی گفت: پروژه نماد مجموعهای نظام یافته از خدمات و برنامهها به منظور مراقبت از دانش آموزان در برابر رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی از طریق مداخله به موقع و موثر است که توسط وزارت بهداشت با ائتلاف ۱۳ سازمان دیگر و با محوریت اصلی آموزش و پرورش از سال ۱۳۹۵ آغاز شدهاست.
وی افزود: در قالب طرح نماد، کنترل و کاهش میزان بروز آسیبهای اجتماعی در جامعه از طریق مدارس دنبال میشود.
وی با بیان اینکه در طرح نماد، معلمان، دانشآموزان و والدین آنها با شرکت در دورههای آموزشی در برابر آسیبهای اجتماعی توانمند میشوند، اضافه کرد: پس از آن نیز دانش آموزان مورد غربالگری قرار میگیرند که اکنون شاهد غربالگری در این استان هستیم.
سرپرست استانداری آذربایجان غربی بیان کرد: براساس این طرح دانش آموز، والدین و معلمی که بیشترین ارتباط با دانش آموز را دارد، در این غربالگری شرکت کرده و با پاسخ دادن به سوالات استانداردی که از طریق سامانه پرسیده میشود، وضعیت کلی دانش آموز مشخص میشود.
ابراهیمی با تاکید بر لزوم شناسایی دانشآموزان آسیب دیده و در معرض فقر ادامه داد: این دانش آموزان برای دریافت کمک به نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد ارجاع داده میشوند.
وی اظهار کرد: در طرح نماد دانش آموزان و خانواده هایشان از نظر شاخصهایی مثل فقر، خشونت، کودک آزاری و سوء استفاده از کودک، نقص در مهارت برای انجام تکالیف درسی، خود آسیب رسان، اعتیاد و فضای مجازی ارزیابی میشوند.
سرپرست استاندار آذربایجانغربی گفت: طرح نماد محوریترین برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی است که برای توانمندسازی و ارتقای مهارتهای زندگی دانش آموزان در سطح کشور اجرا میشود.
ابراهیمی افزود: سامانه تلفنی ۱۵۷۰ برای مشاوره مستقیم در اختیار تمامی دانش آموزان و کارکنان قرار داده شده است تا از این طریق نیز با مشاوران در ارتباط باشند.