ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان گفت: گمرکات این استان تنها گمرک در کشور است که ۳۲ واحد گمرکی ثبت شده و ۲۲ واحد گمرکی فعال دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، محمد علی خاشی در نشست با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با بیان اینکه گمرکات سیستان و بلوچستان تنها گمرک در کشور است که ۳۲ واحد گمرکی ثبت شده و ۲۲ واحد گمرکی فعال دارد، افزود: در ماده ۱۱۳ قانون امور گمرکی همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصادیقی برای تخلفات، قاچاق و جرائمی که مرتبط با حوزه فعالیت در اماکن گمرکی است تعریف شده، بدین جهت در تمام گمرکات رسمی شعبه حقوقی و قضایی برای رسیدگی به پروندههایی با موضوع تخلفات گمرکی و قاچاق وجود دارد.
وی بیان کرد: فعالیتهای گمرکی در قالب فرآیند تعریف شده و برای ارائه خدمات همزمان با ۲۹ سازمان در ارتباط است، سازمانهایی که بیشترین ارتباط با گمرک را دارند استاندارد، بهداشت، سازمان صنعت، معدن و تجارت، پلیس امنیت اقتصادی، بهداشت، قرنطینه، گذرنامه، سازمان راهداری، مرزبانی، شرکت نفت و نهاد ریاست جمهوری هستند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان نیز گفت: برای تکمیل و ارتقای سامانهها گمرک باید تلاش شود، دولت مکلف است به منظور پیشگیری از ارتکاب قاچاق و شناسایی نظامند آن با پیشنهاد ستاد و پس از ابلاغ رییس جمهور سامانههای الکترونیکی هوشمند جدید، جهت نظارت بر فرآیند صادرات، واردات ترانزیت، نگهداری و مبادله کالا و ارز ایجاد و راه اندازی کند.
حجت الاسلام و المسلمین ️غلامرضا نجفی افزود: تمام افراد حقیقی و حقوقی مکلف به رعایت احکام قانون مربوط به سامانههای راه اندازی شده هستند.
وی تاکید کرد: اشخاص حقیقی متخلف به محرومیت از اشتغال به حرفه خود تا یکسال و اشخاص حقوقی به ممنوعیت از فعالیت تجاری تا ۶ ماه محکوم میشوند که این ضمانت اجرایی این سامانهها خواهد بود، ️بنابراین همه سازمانهای مرتبط با قاچاق باید قانون را مطالعه، زیرا در بحث سامانهها که در امر پیشگیری بسیار تاثیر گذار است نیازهای سازمان خود را شناسایی و در جهت تامین آن اقدام کنند.