مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: خانوارهای فاقد دسترسی به شبکه گاز برای دریافت سوخت مایع در سامانه درخواست فرآوردههای نفتی نامنویسی کنند.
کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به برنامه ریزیها و اقدامات هر ساله در فصل گرم سال برای تامین پایدار انواع فرآوردههای نفتی در فصل سرد سال گفت: امسال نسبت به سال گذشته شرایط سخت تری داریم؛ زیرا هوا زودتر سرد شده و دمای هوا نیز امسال چند درجهای نسبت به پارسال سردتر است.
وی با بیان این که کاهش دمای هوا روی مصرف گاز طبیعی اثر میگذارد و باعث افزایش نیاز به سوختهای مایع میشود، افزود: صنایعی که با محدودیت تأمین گاز طبیعی مواجه میشوند، با ثبت درخواست در سامانه سدف (سامانه درخواست فرآوردههای نفتی) میتوانند سوخت مایع دریافت کنند. سازمان متولی تقاضای این صنایع را تأیید میکند و سپس بررسیهای لازم در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی انجام میشود تا سوخت مایع جایگزین (نفت گاز یا نفت کوره) به آنها تحویل دهیم.
ویس کرمی در خصوص گلایه برخی از صنایع مبنی بر فراهم نشدن تانکرهای حمل سوخت برای انتقال سوخت مایع به آنها از طریق شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: طبق قوانین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی موظف است که سوخت جایگاههای عرضه سوخت، فروشندگیهای روستایی و نیروگاهها را با هزینههای و ناوگان دولت از طریق بودجه عمومی توزیع کند، اما سایر مصرف کنندگان مکلفند که با هزینه خودشان ناوگان را برای انتقال سوخت از انبار نفت تا محل مصرف اجاره کنند.
وی اظهار کرد: ناوگانی که استفاده میکنند باید مورد تأیید و طرف قرارداد شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی باشد تا استانداردهای لازم را داشته باشد. ناوگان را در بخشهای جاده ای، ریلی و دریایی تقویت و نوسازی کرده ایم.
نیاز بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار برای گرمایش و پختوپز به سوخت مایع
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین گفت: مشترکان نفت سفید نیز خانوارهای روستایی و عشایری و حتی شهری هستند که از نعمت گاز طبیعی بی بهره هستند. در مناطق صعب العبور ذخیره سازی تابستانی داشتیم تا در زمستان مصرف کنند.
وی تأکید کرد: میزان سهمیه این خانوارها بر اساس اقلیمهای آب و هوایی، متفاوت است و همچنین تعداد اعضای خانواده نیز در تعیین میزان این سهمیه اثرگذار است. ذخیره نفت سفید به میزان کافی در انبارهای نفت وجود دارد. کوپنها را هم ماهانه اعلام میکنیم که البته دیگر به صورت الکترونیکی انجام میشود. توزیع این سوخت از طریق فروشندگیهای مشخص صورت میگیرد و هیچگونه مشکلی در تأمین نفت سفید نداریم.
ویس کرمی در ادامه بیان کرد: بخش دیگری از مصرف کنندگان، افرادی هستند که از گاز مایع یا ال پی جی برای مصارف پخت و پز استفاده میکنند. بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار داریم که از نفت سفید برای گرمایش و از گاز مایع برای پخت و پز استفاده میکنند. از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۱۰ آبان، به طور میانگین دو هزار و ۸۰۰ تن گاز مایع توزیع کردیم که در شرایط سرما، این میزان تقاضا بیشتر خواهد بود.
وی تأکید کرد: هیچگونه مشکلی در زمینه ذخیره سازی گاز مایع نداریم و طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع نیز به نقطه مناسبی رسیده و همه این مصرف کنندگان میتوانند از طریق سامانه درخواست فرآوردههای نفتی ثبت نام کنند و از طریق شرکتهای توزیع کننده گاز مایع، سوخت مورد نیاز خود را دریافت کنند.
این مقام مسئول درباره راههای ارتباطی با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مواقع ضروری گفت: در سطح کشور ۲۳۵ ناحیه عملیاتی و ۳۷ منطقه عملیاتی داریم که امکان مراجعه حضوری و تلفنی به آنها فراهم است. سامانه ۰۹۶۲۷ نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال است و اگر مشکلی مطرح شود، قطعا مورد پیگیری قرار میگیرد.