جلوگیری از فعالیتهای آلودهزای صنایع آلاینده همچون سوزاندن گازهای همراه نفت در اطراف شهرها و آتش سوزی مزارع نیشکر از جمله مهمترین مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، نشست کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان روز سه شنبه به ریاست محمد خانچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد.
با توجه به اعلام وضعیت پایداری هوا و افزایش غلظت آلایندهها در هفته جاری از سوی اداره کل هواشناسی استان این نشست با حضور اعضای کمیته مذکور برگزار و مصوبات آن به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و اطلاع شهروندان روز سهشنبه اعلام شد.
در این نشست همه نهادها و دستگاههای اجرایی استان موظف شدند در خصوص کاهش آلودگی هوا اقدامات لازم را وفق قانون هوای پاک انجام دهند.
همچنین براساس تصمیمات اتخاذ شده در این نشست مصوب شد در زمان پایدار ی هوا، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی موظف به عدم انجام هر گونه برداشت نیشکر همراه با آتش سوزی است و شرکتهای نفتی از هرگونه عملیات همراه با سوزاندن گازهای همراه نفت اجتناب کنند.
همچنین شهرداریهای شهرهای استان از انجام هرگونه پسماندسوزی، تخلیه پسماند و نخالههای ساختمانی در محلهای غیرمجاز جلوگیری کنند.
برابر با مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان، سازمان جهاد کشاورزری استان موظف است ضمن جلوگیری و کنترل آتشسوزی بقایای گیاهی ناشی از برداشت مزارع برنج و ذرت و سایر محصولات زراعی اطلاعیهای به منظور آگاهی کشاورزان صادر کند.
در صورت تداوم آلودگی هوا، موضوع توسط کارگروه اضطرارآلودگی هوا بررسی و تصمیمات لازم در خصوص فعالیت دستگاه های اجرایی و مراکز آموزشی استان اتخاذ و از طریق رسانههای گروهی اطلاعرسانی انجام میشود.
اطلاع رسانی توصیه های خودمراقبتی برای گروه های حساس و عموم مردم در مواجهه با آلودگی هوا از طریق دانشگاههای علوم پزشکی استان از دیگر مصوبات این نشست عنوان شده است.
همه دستگاههای اجرایی لازم است نسبت به اجرای دستورالعمل پیوست اصلاحیه آیین نامه اجرایی تبصره (۳ ) ماده (۳ ) قانون هوای پاک اقدام نمایند.
بر اساس این گزارش ساعات فعالیت ادارات و مراکز آموزشی فعلا تغییری ندارد و هر گونه تصمیمگیری پیرامون فعالیت ادارات و مراکز آموزشی از مراجع رسمی اطلاعرسانی خواهد شد.
طی چند هفته اخیر هوای اهواز و برخی شهرهای استان در وضعیت ناسالم قرار داشته است.
مسئولان محیط زیست استان سوزاندن بقایای کاورزی به ویژه شلتوک و فعالیت برخی صنایع را از جمله عوامل اصلی آلودگی هوا عنوان کردهاند.
براساس این گزارش وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.