مجری طرح گیاهان قندی کشور در بازدید از کشتزارهای چغندر قند خراسان شمالی از افزایش کشت پاییزه چغندر قند در کشور خبردادو گفت: سال گذشته از ۳۰ هزار هکتارکشت پاییزه دو میلیون و ۱۳۰ تن چغندر قند تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی، پیمان حصادی در بازدید از مزارع چغندرقند شیروان و بررسی روند جمع آوری این محصول در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیماگفت: توسعه کشت پاییزه این محصول در دستور کار است.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی شده تا کشت پاییزه چغندر قند در استانهای گرمسیر و معتدل توسعه یابد گفت: ۳۲ هزار هکتار در ۵ استان کرمسیر و معتدل زیر کشت پاییزه چغندرقند قرار گرفت.
مجری طرح گیاهان قندی کشور در ادامه افزود: تا امروز ۲۷ هزار هکتار زیرکشت پاییزه قرار گرفته و ۳۴ هزار هکتار نیز قرارداد کشت داریم.
حصادی گفت: تلاش میکنین سال آنیده ۵۰ درصد تولید چغندر قند را از طریق کشتهای پاییزه و حداقل ۵ میلیون تُن محصول تولید کنیم.
وی افزود: لازمه خودکفایی در تولید شکر، به روز کردن تجهیزات صنعتی است.
پیش بینی برداشت ۱۲۰ هزار تن چغندر در خراسان شمالی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم به خبرگزاری صدا و سیما گفت: برداشت چغندر قند از کشتزارهای استان از نیمه اول مهر ماه آغاز شده و پیش بینی میشود ۱۲۰ هزار تن محصول برداشت شود.
وحید صباغ افزود: امسال دو هزارو ۵۵۰ هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت چغندر رفته است که هم از نظر سطح و هم تولید ۲۰ درصد بیشتر از پارسال است.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی در تولید و سطح چغندر رتبه هشتم کشور را دارد، افزود: شهرستانهای شیروان، فاروج و جاجرم بیشترین سطح کشت چغندر در استان را دارند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه میانگین تولید چغندرقند را ۴۸ تن در هر هکتار عنوان کرد و گفت: قیمت هر کیلو چغندر قند با عیار ۱۶، سه هزارو ۹۳۰ تومان خریداری میشود و مقداری شکر و تفاله تشویقی به کشاورزان تحویل میشود.
شیروان به عنوان قطب تولید چغندر قند در استان، پیش بینی میشود امسال ۳۲ هزار تن چغندر قند بهاره برداشت در این شهرستان برداشت و و روانه کارخانه قند شیروان شود.