معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه دشت قزوین جزو ۳ دشت وسیع کشاورزی کشور است افزود: میتوان در این دشت غذای ۲۰ میلیون نفر از مردم کشور را تامین نمود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در نشست هفتگی پیگیری اقدامات دستگاههای اجرایی استان توسط رسانه ملی گفت: از دهه چهل کشاورزی استان قزوین وارد مرحله جدیدی شد و یکی از بزرگترین شبکههای آبیاری کشاورزی در دشت قزوین ایجاد شد.
وی با بیان اینکه دشت قزوین جزو ۳ دشت وسیع کشاورزی کشور است افزود: میتوان در این دشت غذای ۲۰ میلیون نفر از مردم کشور را تامین نمود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص دشت قزوین تاکید کرد: این قابلیت در دشت قزوین وجود دارد، اما به دلیل کمبود منابع آبی نصف اراضی کشاورزی بلا استفاده است.
راه انجام برند محدودیتهای خاکی استان را کمتر از یک درصد کشور برشمرد و بیان کرد: غیر از مرکبات تمام محصولات کشاورزی در استان قزوین تولید میشود.
وی استان قزوین را جزء ۱۰ استان برتر کشور در تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: برخی از ابر پروژههای مهم در بخش کشاورزی در استان قزوین تولید میشود.
راه انجام همچنین با بیان اینکه الگوی کشت در قزوین از دهه ۵۰ آغاز شده است افزود: این طرح برای ما تازگی ندارد و هیچ گونه نگرانی در اجرای این طرح در استان قزوین وجود ندارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس دولت را موظف به اجرای طرح الگوی کشت کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین بیان کرد: سیاست ما بر حفظ منابع زیرزمینی آبی است و در این زمینه بسیاری از کشاورزان مناطق روستایی را از استفاده از منابع زیرزمینی منع کرده ایم.
راه انجام همچنین اظهار داشت: برنامه ما بر استفاده از ظرفیت محدود اراضی و حدود یک چهارم اراضی کشاورزی استان است که شامل حدود ۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین است.
وی خاطرنشان کرد:از مجموع ۶۲ هزار هکتار ۵۰ هزار هکتار برای کشت پاییزه در نظر گرفته شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیت منابع آبی در استان قزوین اذعان کرد:مراجعات کشاورزان برای دریافت سهمیه آب بی نتیجه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به رتبه سوم استان قزوین در تولید محصول گلابی گفت: در همین خصوص با توجه به سود سرشار محصولاتی همچون گلابی رغبت کشاورزان به کشت این محصول افزایش یافته و در نهایت تعادل و توازن در کشت این محصول به هم میخورد.
راه انجام به رتبه ششم استان قزوین در کشور در تولید محصول گوجه فرنگی نیز اشاره کرد.
وی در ادامه به جایگزینی برخی محصولات اشاره کرد و اظهارداشت: محصول آفتابگردان روغنی میتواند جایگزین مناسبی برای محصول ذرت علوفهای باشد که راندمان تولید این محصول ۲ الی ۳ تن در هکتار با قیمت کیلویی ۵۰ هزار تومان در این محصول وجود دارد.
وی محدودسازی کشت خربزه، هندوانه و حتی گوجه فرنگی و جایگزینی محصول چغندر قند و سورگوم در الگوی کشت امسال را از برنامههای شاخص جهادکشاورزی استان عنوان کرد.