هدف از راه اندازی سرای نوآوری طبق سند امنیت ملی غذایی، تولید پایدار و تولید محصول سالم در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس سرای نوآوری امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه درباره هدف از ایجاد این نوع واحدها گفت: هدف از سرای نوآوری طبق سند امنیت ملی غذایی، تولید پایدار و تولید محصول سالم در کشور است، در این حوزه، محصولات از لحاظ سلامتی و سالمبودن بررسی میشوند در این صورت بقایای سم و کود کاهش پیدا کرده، عملکرد و کیفیت بالا رفته و ارزش زنجیره غذایی ارتقا پیدا خواهد کرد.
موسی ارشد افزود: فعالیتهای این مجموعه اعم از پسماند مواد غذایی، میوه و سبزی گرفته تا فراوری این محصولات، به درامدزایی میرسد برای مثال؛ پسماند عصاره میوهها در کارخانهها گرفته میشود و تفاله به جا مانده به خوراک دام و طیور میرسد ، همچنین میتوانیم از این ضایعات ترکیبات دیگری درست کنیم که چه مصرف انسانی چه دامی داشته باشد در این صورت ارزش افزوده را بالا میرود.
وی تصریح کرد: بدون همکاری دانشجویان و اساتید کاری از پیش نخواهد رفت سعی بر این است که در قالب امنیت غذایی دانشجویان را در راستای آنچه که در تئوری یاد میگیرند، به صورت عملی در باغ و مزرعه آشنا کنیم.
رئیس سرای نوآوری امنیت غذایی گفت: سرای نواوری به خصوص در جامعه کشاورزی و در بین دانشجویان فارغ التحصیل بر مبنای کارافرینی است کارکردن در این حوزه نسبت به برخی حوزههای دیگر مانند نفت و پتروشیمی، احتمال بیشتری برای ایجاد کسب و کار جدید وجود دارد همچنین سرمایه کمتری میخواهد و ممکن است منجر به کسب و کار خانگی شود.
وی با تاکید بر اهمیت تجاریسازی محصولات گفت: حوزه امنیت غذایی به تازگی راه افتاده است؛ اما یکسری کارها جهت تجاریسازی محصولات در دستور کار است البته بعضی محصولات مرتبط با دامی، مرغداریها و طیور در حد تجاری تولید میشوند.