مسول واحد ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ۴۰ درصد بذر غلات کشت پاییزه استان رسمی و اصلاح شده و مابقی بذر خودمصرفی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ علی اکبر ناصری با بیان اینکه سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار تن بذر رسمی و اصلاح شده در استان مصرف میشود، گفت: ۱۱ هزار تن بذر اصلاح شده در سال زراعی ۴۰۱۲-۱۴۰۱ و ۱۲ هزار تن انواع بذر رسمی آبی و دیم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در استان تولید شد و پیش بینی میشود این رقم امسال به ۱۵ هزار تن برسد.
مسوول واحد ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: بذر اصلاح شده به طور میانگین ۳۵ درصد باعث افزایش تولید محصول خواهد شد که میزان بسیار مناسبی است.
وی مزایای استفاده از بذور اصلاح شده مانند کاهش آلودگی مزارع به علفهای هرز، کاهش آلودگی مزارع به آفات، افزایش راندمان مصرف بذر، کاهش هزینه تولید در واحد سطح و در نهایت افزایش درآمد بهره برداران تا ۳۵ درصد در واحد سطح دانست.
مسوول واحد ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان شمالی گفت: اکنون چهار شرکت تولید کننده بذر غلات و یک شرکت تولید کننده بذر حبوبات، سبزی و صیفی و ۲ فرد حقیقی دارای مجوز تولید بذر تحت نظارت مرکز در استان فعالیت میکنند.