ماجرایی که مسئولان استان را سردرگم کرد/گردشگرانی که گردشگر بودند یا نبودند؟
ماجرای گم شدن ۱۵ گردشگر در کویر طبس موجب انتشار اخبار متناقض در استان شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، با اعلام مفقودی ۱۵ گردشگر در کویر پروده طبس به هلال احمر توسط خانواده این افراد عملیات جستوجو توسط هلال احمر استان آغاز شد و پس از چند ساعت خبر پیدا شدن این افراد در خبرگزاری ها منعکس شد.
اما با انتشار این خبر میراث فرهنگی استان در واکنشی اعلام کرد این افراد اصلا گم نشده بودند! ماجرا چه بود؟
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانجنوبی در خصوص عملیات جستجو گفت: بر اساس اعلام مرکز کنترل هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی مفقودی ۱۵ گردشگر ساعت ۱۵:۱۰ بعدازظهر ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در کویر حلوان شهرستان طبس گزارش شد.
کاوسی افزود: پس از دریافت گزارش یک تیم تخصصی ۴ نفره امداد و نجات شهرستان طبس به محل اعزام شدند، همچنین تیم پاراگلایدر نیز در محل مذکور حاضر شدند و در عملیات جست و جو شرکت داشتند.
وی گفت: در محل هلال احمر استان نیز جلسه اضطراری برای تصمیمگیری برای انجام هرچه بهتر عملیات جستو جو با حضور مسئولان سپاه انصارالرضا (ع) استان، معاون مخابرات و مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان نیز برگزار شد که پس از پنج ساعت تلاش امدادگران مفقودان در صحت و سلامت پیدا شدند.
با اعلام این خبر از طرف هلال احمر، مدیرکل میراث فرهنگی استان در واکنش به این خبر گفت: تعداد این افراد ۲۱ نفر و در قالب سفر خانوادگی بوده و اصلا گم نشده بودند و ناهماهنگی وعدم هماهنگی خانوادگی در اعلام دقیق زمان اتمام سفر وعدم دسترسی به شبکه موبایل، باعث نگرانی خانوادهها شده بود و در اولین تماس معلوم شد این افراد گم نشده بودند و فقط یک روز به سفر خود اضافه کردهاند و بدلیلعدم دسترسی به شبکه موبایل دیر به خانوادهها اطلاع دادهاند.
شاهوردی افزود: اگر سفر در قالب تور رسمی تحت پوشش وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باشد باید طبق شرایط عمومی و مادههای ۷گانه باشد که تعهدات مسافر و کارگزار (دفتر مسافرتی) و مکان اقامت قید شده باشد و یک سند و پروتکل رسمی و دو طرف متعهد به انجام و امضای موضوع هستند و حتی قانونگذار شرایط انصراف و ابطال سفر را نیز قید کرده است.
وی گفت: بنا به اعلام و پیگیری رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس افراد صرفاً یک خانواده و در قالب سفر شخصی به استان سفر کردهاند و در قالب تور نبودهاند.
شاهوردی افزود: به عنوان مثال اگر یک خانواده از شهر بیرجند به سمت مشهد برود آیا مسئولیت پاسخگویی در هر موضوع بر عهده میراث فرهنگی میباشد؟ اگر این طور هست که به ازاء چند میلیون مسافر باید چند میلیون کارمند گذاشت پس بهتر است اخلاق را سرمنشأ همه امور قرار داده و اگر هم تور غیرمجازی (به معنای واقعی تور) به استان وارد میشود مشخصات و اطلاعات تور سریعاً به این ادارهکل و سایر مراجع از جمله نیروی انتظامی اعلام شود نه اینکه صرفاً با کلی گویی و تشویش اذهان و انتشار اخبار ناصحیح و ناصواب موجب تخریب حاکمیت و کارگزاران نظام شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی تاکید کرد: این ادارهکل در چارچوب وظایف قانونی و نظارتی خود، بر راهنمایان گردشگران و آژانسهای مسافرتی، نظارت کافی داشته و با راهنمایان فاقد صلاحیت در قالب معرفی به ارگانهای نظارتی و لغو پروانه، برخورد قانونی انجام میدهد.
وی افزود: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی ضمن هماهنگی با نهادهای حاکمیتی موضوع برگزاری تورهای غیر مجاز را با حساسیت خاص پیگیری میکند ولی مسافرتهای خانوادگی و دوستانه مشمول موارد فوق الذکر نمیشوند.
این حادثه در نهایت با بازگشت افراد به سلامت و رفع نگرانیها به پایان رسید، اما اطلاعرسانی دقیق و بهموقع در سفرهای خارج از خانه میتواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.