دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد و راه اندازی ادبیات شیعی در مقطع کارشناسی ارشد پیشگام است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، دبیر تخصصی جشنواره شعر بوی سیب در دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت: آنچه در معرفی گرایش ادبیات شیعی لازم به ذکر بهنظر میآید آن است که این گرایش ادبی به پرورش و تربیت متخصصانی خواهد پرداخت که در معرفی و احیای آثار ادبی شیعی، تلاش خواهند کرد.
امیرحسین همتی افزود: آثار ادبی شیعی مجموعهای متنوع از متون را شامل است که محتوای آنها مبین باورها و اعتقادات قلبی شیعیان درخصوص انبیا و ائمه اطهار است؛ منتهی زبان در نظر گرفته شده برای عرضه این مفاهیم و باورها، زبانِ فاخرِ ادبی در قالب نظم و نثر است.
وی تصریحکرد: از روزگار صفویه به این سو، فرایند آفرینش آثار ادبی شیعی، روندی صعودی و روی به گسترش داشته است. همین تعدد و تنوع، ضرورت تدوین تاریخ ادبیات این حوزهٔ ادبی و احیا و معرفی آثار آن را آشکار میسازد. ایجاد گرایش ادبیات شیعی در مقطع کارشناسی ارشد، در تحقق این امر میتواند مؤثر و کارگشا باشد.
استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکردگفت: ایجاد و راهاندازی گرایش ادبیات شیعی در مقطع کارشناسی ارشد، در دانشگاه آزاد اسلامی مورد انتظار است. برای برگزاری هرچه بهترِ جشنوارهٔ امامت و مهدویت در سطح کشور، وفق مفادِ شیوهنامهٔ این جشنواره، از سوی شورای سیاستگذاری هر استان، متخصصانی از میانِ مجموعه اعضای واحدهای دانشگاهی بهعنوان دبیر تخصصی جشنواره، مسؤل دبیرخانه، رابط خبری و راهبر سایت، انتخاب و در راستای اجرای برنامههای جشنوارهٔ هر استان به فعالیت مشغول شدهاند.
همتی افزود: برنامهٔ پیشبینی شده برای جشنوارهٔ امامت و مهدویت در استان چهارمحال و بختیاری، در حوزه شعر آیینی است. این برنامه تحت عنوانِ جشنوارهٔ شعر بوی سیب، به مناسبت میلاد با سعادت حضرت امام حسین علیهالسلام در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.
دبیر تخصصی جشنواره شعر بوی سیب در دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیای بیانکرد: با توجه به اینکه جشنوارهٔ امامت و مهدویت، برخوردار از جنبههای علمی و تخصصی نیز هست، مقرر شد بهمنظور کیفیتبخشی به برنامههای جشنوارهٔ شعر بوی سیب، چاپ و نشر کتاب نیز در دستور کار قرار گیرد.
همتی افزود: به این منظور، به کوشش اینجانب، منتخبی از اشعار آیینی ـ عاشوراییِ یکی از شاعران دوره قاجار، معروف به راثی نایینی، تدوین و آماده چاپ شد. در آمادهسازی این کتاب، ضمن رعایت تمام قواعد علمی مورد نیاز چاپ و نشر کتاب، و لحاظِ تمام اصولِ دیوان آرایی، به معرفی شاعر و نویسنده مذکور نیز توجه ویژه شده است.
وی یادآورشد: با عنایت به اینکه از احوال راثی نایینی تا این زمان اطلاعاتی محدود و ناقص وجود داشت، در مقدمهٔ منتخب اشعار آیینی - عاشورایی این شاعر تلاش گردید تا این نقیصه برطرف گردد و احوال و آثار این ادیب، به صورت مبسوط در اختیار علاقمندان قرار گیرد. این کتاب مشتمل بر یک مقدمه (در معرفی شاعر) و ۶ بخش شامل غزلیات، مثنویها، قطعهها، رباعیات، دوبیتیها و ترکیببندهاست و در مجموع مشتمل بر حدود ۲۵۰ صفحه است.
دبیر جشنواره گفت: کتاب مذکور از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد چاپ خواهد شد و در روز برگزاری جشنوارهٔ شعر بوی سیب، از آن رونمایی میشود. مراحل چاپ این اثر، اکنون در حال فرایندِ اداری برای اخذ شماره فیپا و شابک است.
امیرحسین همتی افزود: اهمیت چاپ این کتاب، علاوه بر آنکه به معرفیِ یکی از شاعران و نویسندگانِ توانای شیعه خواهد پرداخت و آثار فاخر او را معرفی خواهد کرد، در هدفی غایی است که از نشر آن مد نظر است.
وی خاطرنشانکرد: هدف نهایی از اجرای این کار، مهیا ساختن زمینه و جلب نظر مساعد مسئولان برای ایجاد گرایش ادبیات شیعی در رشته زبان و ادبیات فارسی است. به این گرایش ادبی تاکنون از سوی سیاستگذاران حوزه آموزش عالی، توجهی چندان نشده است.