هدایت ۴۰۳ هزارمیلیارد تومان نقدینگی به سمت بورس
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۰۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی ما به سمت بورس هدایت شده است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، ارسلان فتحی پور در برنامه نگاه یک، شنبه شب به بحث بورس و بازار سرمایه اشاره کرد و افزود : ابتدا باید فلسفه بورس را درجامعه شفاف کنیم چرا که از بورس به عنوان زندان نقدینگی یاد می شود .
وی ادامه داد : نقدینگی بیکاری ، تورم ، رکود و زیان دهی را به بار آورده است و اگر وضعیت آماری را بررسی کنیم ، 403 هزار میلیارد تومان نقدینگی ما به سمت بورس هدایت شده است .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : رئیس جمهور ، معاونان وی ، رییس مجلس شورای اسلامی و همه اقتصاد دانان کشور و مجلس به این موضوع اعتقاد دارند که نقدینگی باعث تورم است و باید این را درمان کرد .
وی با بیان اینکه باید به سمت تولید پیش برویم افزود : ما در کشور بازار سرمایه داریم و اگر یک روز بازار سرمایه ما افت کند نباید از این موضوع کسی خوشحال شود چون این یک فاجعه در اقتصاد است .
فتحی پور با بیان اینکه ما اکنون جایگاه خود را بازار بورس پیدا کرده ایم گفت : بالا و پایین شدن بازار بورس حبابی نیست بلکه واقعی است و باید از صاحبان سرمایه صیانت کنیم .
وی درباره آفت شاخص های بورس نیز افزود : یکی از دلایل افت شاخص بورس را خارج از اختیاران سازمان بورس و دلایل دیگر را از اختیارات سازمان بورس می دانم .
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : یک زمانی افزایش قیمت ها ناشی از افزایش نرخ ارز بود اما بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهور و توافقات ژنو آرامشی در بازار ایجاد و بازار سرمایه به سمت بازار تولید هدایت شد .
وی افزود : اخیرا فعل و انفعالاتی در بازار بورس رخ داده و شایعاتی نیز مطرح شده است که در بازار بورس تاثیر گذار بود که البته بازار مسکن ، افزایش تسهیلات مسکن ، ابهامات در بودجه ، افزایش قیمت حامل های انرژی و تعیین تکلیف پرونده های مفاسد اقتصادی از دیگر عوامل تاثیر گذار در بازار سرمایه است .
فتحی پور درباره ارزیابی خود از میزان شفافیت در بازار سرمایه گفت : اخیرا گزارش هایی از تعدادی شرکت های بورس از جمله تغییر در بازار حراج پایه به بازار توافق پایه ، عرضه بیشتر سهام ، شائبه دستکاری در قیمت ها و اعمال نظر و سلیقه در کارگزاری ها به کمیسیون اقتصادی مجلس داده می شود که امیدواریم صحت نداشته باشد چون ما هم باید از سرمایه شرکت ها و هم از بیت المال صیانت کنیم.
وی افزود : ما دو صنعت مهم در کشور داریم ، یکی پتروشیمی است که 30 درصد و دیگری معدن است که 20 درصد در بازار سرمایه، سرمایه گذاری کرده اند ، یعنی 50 درصد بحث شاخص بورس ما به این دو صنعت مرتبط است .
وی افزود : البته در لایحه بودجه سال 93 دولت بهره مالکانه را 50 درصد آورده بود که مجلس آن را به 30 درصد کاهش داد .
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت هایی که واگذار شدند، سازمان بورس باید تمام مالکیت آنها را به بخش خصوصی انتقال می داد ، نه اینکه امروز دولت برای آنها سهم مالکانه 50 درصد تعیین کند و در آینده بحث سرمایه گذاری ها را زیر سوال ببرد .
وی در ادامه با بیان اینکه ما امروز باید بتوانیم در بازارهای هدف رقابت کنیم افزود : ما بحث قیمت خوراک پتروشیمی ها را 15 سنت قیمت گذاری کرده ایم اما کشورهای حاشیه خلیج فارس 9 سنت و 7 سنت قیمت گذاری کرده اند با این قیمت گذاری ما چطور می خواهیم رقابت کنیم .
وی افزود : این در حالی است که قیمت تمام شده ما باید کمتر باشد که بتوانیم رقابت کنیم .
فتحی پور درباره سازوکارهای مجلس برای نظارت بر بورس و شفافیت آن گفت: مجلس باید از ایین نامه داخلی خود استفاده کند تا در این حوزه نظارت صورت گیرد و گزارشی نیز تهیه خواهد کرد .
وی افزود : البته ما هنوز به بازار بورس خوش بین هستیم و گزارش هایی هم که به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شده است ، در حال بررسی هستیم .
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ما می خواهیم اجرای اصل 44 را واقعی تر کنیم گفت: در برنامه توسعه 5 ساله تصویب کردیم که باید ده هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه گذاری کنیم و بر اساس این بودجه کشور را تصویب می کنیم .
وی افزود : امسال در کشور به سهم تولید توجه ویژه می شود و بحث ده هزار میلیارد تومان از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها را نیز به تولید ملی اختصاص خواهیم داد که یک جهش و رشدی را در کشور ایجاد خوهد کرد .
فتحی پور درباره قیمت تمام شده خوراک پتروشیمی نیز گفت : هنوز قیمت ها در مجلس تثبیت نشده است اما بحث هایی در کمیسیون ها مطرح بود که 18 سنت و یا 19 سنت باشد که اگر هم این اتفاق بیفتد ما قطعا مخالفت خواهیم کرد .
وی افزود : باید بازار بورس ما جذاب باشد و جلب اعتماد کند ، اکنون 45 میلیون نفر سهام عدالت در اختیار دارند و 7 میلیون نفر نیز سهام خریده اند که باید بازار سرمایه را تقویت کنیم .
وی ادامه داد : برای اینکه بازار سرمایه را روز به رونق دهیم باید مجلس حمایت های خود را از سرمایه گذاری های داخلی وخارجی بیشتر کند قطعا در بودجه سال 93 بحث بازار سرمایه را در نظر خواهیم گرفت تا بازار سرمایه هر روز پویا تر شود.