رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: آمار مرگهای غیر طبیعی یا همان تروما در پزشکی قانونی به ۴۹ هزار نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا سیما، حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در نشست خبری چهارمین همایش ملی تروما گفت: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله قطب تروما کشور معرفی شده است. ما میزبان ۵۰ درصد مجروحان لبنان بودیم و به آنها خدمات درمانی ارائه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به آمار مرگهای غیر طبیعی در پزشکی قانونی گفت: به این مرگها تروما میگوییم و تصادفات، غرقشدگی، سقوط، خودکشی، دگر کشی، مسمومیت دارویی، مواد مخدر، تروریسم، سقط جنین و مداخلات پزشکی غیرضروری را شامل میشود.
وی افزود: بیشتر فوت شدگان ناشی از حوادث، جوان هستند و از سال ۹۶ تاکنون تعداد مرگ و میر بر اثر تروما حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
خاتمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و رئیس قطب علمی تروما کشور هم گفت: تروماهای جادهای در کشور ما آمار بالایی دارد و پیشنهاد شده است تا در شورای عالی سلامت، کمیسیون تروما تشکیل شود.
خاتمی افزود: پژوهش و آموزش برای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از تروما ضروری است، زیرا با درمان سریع مجروحان، حدود ۲۵ درصد از مرگ و میر ناشی از حوادث کاهش مییابد.
حسنعلی محبی جانشین قطب علمی تروما کشور نیز گفت: نیمی از مرگهای ناشی از تروما یا آسیبها در کشور مربوط به حوادث ترافیکی است و با هماهنگی دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار است کمیسیون آسیبها یا تروما در ذیل این شورا راه اندازی شود. ۱۰ مرکز تحقیقات تروما در کشور داریم که ۸ مرکز میزگردهای چهارمین همایش ملی تروما را برگزار میکنند.
محبی گفت: در حوادث ترافیکی سه عامل خودرو، مسیر و راننده دخیل هستند و تحقیقات نشان داده است که راننده بیشترین عامل در بروز حوادث ترافیکی است، پس از راننده خودرو، در جایگاه سوم، راهها در حوادث ترافیکی نقش دارند و این در حالی است که ۵ درصد از تولید ناخالص ملی کشور سالانه صرف آسیبهای ناشی از تصادفات رانندگی میشود.
ابراهیم متولیان دبیر اجرایی چهارمین هایش ملی تروما گفت: اتفاقات غزه مصداق تروما جنگی است و صهیونیستها اجازه کمکهای پزشکی به غزه را هم نمیدهند. کودکان غزه و لبنان بعد از جنگ و حوادث ناشی از آن گرفتار عوارض روانی تروما مثل بدخوابی و ترس میشوند.
متولیان گفت: علوم پزشکی بقیه الله به علت سابقه پزشکان این دانشگاه در تروما دوران دفاع مقدس به عنوان قطب علمی تروما کشور انتخاب شده است. یک هزار و ۲۰۰ نفر از گروههای پزشکی در چهارمین همایش تروما شرکت میکنند و قصد داریم که این همایش به همایش بین المللی ارتقا پیدا کند.
پزشکان از کشورهایی مانند یمن، عراق، سوریه، لبنان و برخی کشورهای اروپایی سخنرانیهای ویدئویی خود را به ایران ارسال کرده اند.
چهارمین همایش ملی تروما ۲۳ و ۲۴ آبان در ۱۸ حیطه برگزار میشود و ۱۲۰ مقاله پذیرش شده است که ۴۰ مقاله با سخنرانی ارائه میشود و امسال یک بخش ویژه فلسطین در این همایش در نظر گرفته شده است.