نخستین همایش ملی تجلیل و قدردانی از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب با عنوان زنان حماسه ساز ۵۷ در باغ موزه قصر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این همایش همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب سلام الله علیها برگزار شد و مکتب مقاومت زینبی بعنوان الگویی برای زنان مبارز زمان انقلاب و بانوان جبهه مقاومت معرفی شد.
رضوانه دباغ، فرزند خانم مرضیه حدیدچی، پروین سلیحی، منظر حبیب اللهی، طاهره سجادی و حمیده نانکلی از میهمانان حاضر در این همایش، از جمله بانوان زندانی پیش از انقلاب بودند که در زندانهای ساواک متحمل شکنجه شدند و همچنان در مسیر پاسداری از آرمانهای انقلاب اسلامی ایستاده اند.
رضوانه دباغ، فرزند مرحوم مرضیه دباغ، از راه اندازی کمیتههای حمایت از فلسطین به همت مرحوم دباغ گفت و افزود : آرمان مشترک همهی این بانوان مقاوم، مبارزه با ظلم و استکبار جهانی است طبق درسی که از مکتب خمینی گرفته اند و آن هم برگرفته از مکتب امام حسین علیه السلام است که می فرماید: نه ظلم کن و نه زیر بار ظلم برو.
خانم منظر حبیب اللهی از دیگر بانوان زندانی سیاسی پیش از انقلاب، هم نقطه مشترک بانوان مبارز انقلاب و بانوان جبهه مقاومت را ایستادگی در برابر ظلم و استکبار جهانی، یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و گفت: مقاومت مهمترین درسی است که از حضرت زینب سلام الله علیها آموختیم.
وی افزود: اتفاق طوفان الاقصی باعث شد مردم دنیا در برابر مساله فلسطین آگاه شوند و این همه وحشیگری رژیم صهیونیستی بر همگان آشکار شود و حالا همه بدیها نزد رژیم صهیونیستی و همهی خوبیها در فلسطین و غزه جمع است.
حمیده نانکلی خواهر شهید مراد نانکلی که برادرش تحت شکنجههای ساواک به شهادت رسید، نقش ایستادگی و روایتگری حضرت زینب سلام الله علیها را مهمترین درسها برای بانوان مسیر مقاومت دانست و گفت طبق همان عبارت معروف که میگوید " کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود"، بانوان حماسه ساز باید همواره در مسیر مقاومت و مبارزه با استعمار جهانی، روایتگر حدیث ایستادگی باشند و پیام مبارزه با ظلم و پیروی جبهه حق را به تمام جهانیان مخابره کنند.
طاهره سجادی مادر شهید غیوران که همسرش تحت شکنجههای ساواک جانباز قطع نخاع شد و خود هم از زندانیان پیش از انقلاب بود و از دشمن مشترک بانوان مقاوم و مبارز یعنی رژیم صهیونیستی گفت و افزود: ماموران و شکنجه گران ساواک هم به اعتراف خودشان، در اسرائیل آموزش دیده بودند و ما زنان مقاومت، همه یک دشمن مشترک و آرمانهای مشترک داریم.
پروین سلیحی از متولیان برگزاری این رویداد و از بانوان زندانی سیاسی پیش از انقلاب گفت: در زندان از انسانهای بزرگ آموختم که پیش از این اتفاقات با تکیه بر مکتب امام حسین، انسان باید به یک شناخت و بصیرتی در راه مبارزه با ظلم برسد که بتواند در برابر این شکنجهها دوام بیاورد.
وی با اشاره به معرفت بالای بانوان مقاومت که پشتوانهی استقامت آنهاست افزود: این وعده خداوند است که هرکس دین خدا را یاری کند، حتما خداوند یاری اش خواهد کرد و قطعا پیروزی با جبهه مقاومت خواهد بود.
در پایان رویداد بانوان حماسه ساز ۵۷، از ۲۵ زن زندانی سیاسی پیش از انقلاب و عدهای از بانوان از جبهه مقاومت تجلیل شد.