۶ هزار و ۳۷۵ تن محصول آلو از هزار و ۷۰۱ هکتار باغهای شهرستان نیشابور برداشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: از مجموع سطح زیر کشت باغهای آلو در استان، هزار و ۲۷۵ هکتار بارور است که با متوسط تولید پنج تن در هکتار برداشت محصول انجام میشود.
علی مبارکی افزود: ۴۰ درصد باغهای شهرستان نیشابور زیرکشت درختان میوه ای هسته دار است که از این مقدار ۳۰ درصد به باغهای آلو اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ۹۰ درصد محصول آلوی شهرستان فرآوری و ۱۰ درصد آن تازه خوری می شود.
مبارکی با اشاره به این که امسال میزان تولید آلوی خشک تولیدی در نیشابور حدود ۲ هزار و ۳۰۰ تن است افزود: محصول آلو به ۲ صورت سنتی و صنعتی فرآوری می شود و با عنوان آلوی نیشابور، شهرت دارد که کشورهای بسیاری تقاضای خرید آن را دارند.
وی ادامه داد:کیفیت عالی، رنگ و طعم آلوی نیشابور را در سطح بالایی قرار داده است به طوری که این محصول جایگاه واقعی خودش را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: در این شهرستان بیش از هشت رقم آلو شناسایی شده که عبارتند از شمس، شوقانی، طرقبه، قطره طلا، درگزی، سانتارزا و بخارا .
مبارکی افزود: به رغم جایگاه بسیار مناسب آلوی نیشابور از نظر سطح زیرکشت، تولید، اشتغالزایی و نیز ارزآوری برای کشور، چون محصول تولیدی خارج از استانداردهای مربوطه فرآوری و صادر دچار افت و خیزهای مقطعی و شوکهای ناگهانی می شود.
وی ادامه داد: با هدف جلوگیری از فرآوری غیر بهداشتی این محصول ، نظارت و کنترل بر قیمت های محصولات خشکباری منطقه و ایجاد شهرک فرآوری آلو در این شهرستان پیشنهاد شده است تا بتوان زیر ساختهای لازم برای عرضه آلوی خشک به بازار بورس کالای کشاورزی را فراهم کرد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به صادرات حدود۲ هزار تن آلوی خشک شهرستان نیشابور به وسیله واسطه ها و دلالان به کشورهای هندوستان، بنگلادش و پاکستان گفت: از نظر اشتغال زایی در شهرستان حدود چهار هزار نفر به صورت دائم مشغول به کار در حوزه تولید این محصول هستند.