سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: این شهرستان بیش از ۲۰۰ بنای تاریخی شامل خانه، حمام، بازار، مسجد، باغ و عمارت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مهدی گودرزی با اشاره به بیش از ۲۰۰ بنای تاریخی بروجرد گفت: حدود ۲۵ خانه تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و بیش از ۱۰ خانه تاریخی دیگر نیز شناسایی شده که بعد از تشکیل پرونده و تهیه گزارش ثبت خواهند شد.
وی با بیان اینکه بروجرد یکی از تاریخیترین شهرهای ایران است، افزود: علاوه بر موارد شناسایی شده، تعدادی دیگر خانه و بنای تاریخی دیگر نیز در این شهرستان هست که به دلیل مالکیت اشخاص حقیقی جزو این آمار قرار داده نشده اند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد یادآور شد: بیشتر خانههای تاریخی در بروجرد قاجاری هستند و تنها دو بنا شامل خانه حاتمی و بخشی از خانه مغیث به دوران زندیه و صفوی میرسد، خانه افتخار الاسلام هم به عنوان پایگاه و مرکز اداری میراث فرهنگی مشخص شده و اقدامات فرهنگی و هنری در آن انجام میشود.
گودرزی با بیان اینکه بر اساس تبصره ماده ۵۶۰ قانون مجازات اسلامی تشخیص ماهیت تاریخی و فرهنگی به عهده میراث فرهنگی کشور است، گفت: تاکنون دو خانه تاریخی به نام خانه مصری و مغیث به بخش خصوصی واگذار شده و پنج بنای دیگر در فهرست واگذاری هستند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰ خانه تاریخی در تملک میراث فرهنگی بروجرد است، اضافه کرد: چنانچه بنایی در بروجرد شناسایی شود که هویت آن تاریخی باشد، میراث فرهنگی ورود میکند تا آن اثر تاریخی به ثبت آثار ملی برسد تا بتوان از ظرفیتهای قانونی برای حفظ و نگهداری آن و تأمین بودجه استفاده کرد.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با تأکید بر اینکه ثبت اثر تاریخی از مالکیت شخص نسبت به آن اثر کم نمیکند، گفت: مالک میتواند خرید و فروش آن اثر را هم انجام دهد و تنها حق تخریب آن را ندارد که در این راستا هماهنگی با شهردای برای جلوگیری از تخریب آن انجام میشود.
۲۸۰ هکتار بافت تاریخی منسجم در مرکز شهر بروجرد است که وجود این آثار و خانههای تاریخی میتواند نقش موثری در توسعه گردشگری این شهر داشته باشد.