معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قم در امور شوراهای حل اختلاف: این ۳۵ شعبه از فردا در کنار شعب شورای حل اختلاف، دادگاههای کیفری و حقوقی فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ حجت الاسلام قربانی به پروندههایی که در صلاحیت رسیدگی دادگاههای صلح هستند اشاره کرد و گفت: همه پروندههای حقوقی، کیفری و مالی تا ۱۰۰ میلیون تومان از طریق دفاتر خدمات قضایی برای رسیدگی به دادگاههای صلح ارجاع میشود.
وی دادگاههای صلح را جایگزین بخشی از شوراهای حل اختلاف دانست و گفت: تا پیش از تشکیل دادگاههای صلح، شورای حل اختلاف سعی در صلح و سازش میکردند و اگر صلحی صورت نمیگرفت تا سقف ۲۰ میلیون تومان رای صادر میکردند، اما حالا با تشکیل دادگاههای صلح، شورای حل اختلاف تنها میتوانند برای صلح و سازش تلاش کنند و اگر صلحی صورت نگیرد پرونده را به دادگاههای مرتبط ارجاع میدهند.
معاون رئیس کل دادگستری با بیان اینکه احکام صادر شده توسط دادگاههای صلح توسط شعب اجرای احکام مدنی قابل اجرا است خاطرنشان کرد: آراء صادر شده توسط دادگاههای صلح که بالاتر از مبلغ ۵۰ میلیون تومان هستند قابل اعتراض اند.
وی افزود: تلاش شده تا دادگاههای صلح، فعالیتهای تخصصی انجام دهند و پروندههای مورد بررسی در هر شعبه موضوعبندی و تخصصی باشد.
سرپرست شوراهای حل اختلاف و قاضی اجرای احکام مدنی شورا، از ارجاع ماهانه ۶ هزار پرونده به این شوراها خبر داد و گفت: بیش از ۵۹ درصد از پروندههایی که در شورای حل اختلاف مطرح میشود با صلح و سازش بسته میشوند.
دادگاههای صلح در مجتمع قضایی جمکران، دادگاه حقوقی خیابان ساحلی و مجتمع قضایی خیابان شهید بهشتی تشکیل شده است.