مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی ایران گفت:نسخههای خطی ریشههای فرهنگی ما هستند که نشان میدهد تمدن ما قابل اضمحلال نیست و بنیان محکمی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ؛ زهیر طیب با حضور در برنامه سلام خبرنگار با اشاره به برگزاری همایش تحقیق و تصحیح نسخههای خطی که امروز در کتابخانه مجلس برگزار میشود گفت: انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی ایران به همه کوششهایی که در داخل کشور و کشورهای همسایه در حوزه نسخهشناسی، تحقیق، تصحیح، فهرست نگاری و مرمت کتب خطی و اسناد اتفاق میافتد اهتمام میورزد.
مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی افزود: نسخههای خطی که برای ما آورده اند از دوران صفوی و سلجوقی است که ۸۰۰ سال قدمت دارد و آثاری بی نظیر است.
طیب با بیان این که امروز همایش بینالمللی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی برگزار میشود گفت: مجلهای علمی و بین المللی با عنوان «پژوهشهای نسخهشناسی و تصحیح متون» برای اولین بار در این همایش ارائه میشود.
وی درباره دیگر ویژه برنامههای امروز همایش گفت: ما در این همایش آزمایشگاهی برای قدمت سنجی و اصالت سنجی اسناد و کتب خطی با استفاده از فناوری طیف سنجی نوری که یک لبه فناوری و علم است ارائه خواهیم کرد. از خادمان تحقیق و تصحیح نسخههای خطی قدردانی خواهد شد. همچنین در سالی که گذشت یک پروژه بسیار با اهمیتی در ایران اجرا شد که در تاریخ اسلام برای کل جهان اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است. از پژوهشگر آن تجلیل خواهد شد و دیگر برنامههای جانبی که در این همایش علمی اجرا میشود.
طیب با بیان این که هیچ قیمتی نمیشود روی نسخههای خطی گذاشت گفت: بهتر است که مردم با نسخههای خطی دوست شوند، ما به تازگی چاپهای مطابق با نام فاکسیمیله را در سطح بازار داریم؛ یعنی عین خود این نسخه خطی تولید میشود، مردم عادت کنند این کتابها بگیرند و به عنوان هدیه بدهند به این علت که اینها سوابقی است که پیشینیان ما برای ما به ارث گذاشتند، نباید به آن بیتوجه باشیم.
مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی گفت: اگر فردی نخسه خطی دارد حتماً به مرمت و زنده نگه داشتن آن فکر کند. هر کمکی از جهت اجرایی، علمی و مشورتی خواستند میتوانند از طریق پایگاه اینترنتی makhtootat.ir با ما در ارتباط باشند و پرسشهای خود را مطرح کنند.