کار برداشت محصول زعفران از سطح شش هزار هکتار زمین زیر کشت این طلای سرخ در شهرستان تربت جام، آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: این گیاه باارزش در تمامی مناطق شهرستان کشت میشود و با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۱هزار نفر روز و میانگین برداشت ۳/۳ کیلوگرم در هکتار، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، کمک شایانی به اشتغال و معیشت بیش از ۶۰ درصد جمعیت شهرستان را دارد.
باقر خدادادی تصریح کرد: انجام توصیههای فنی برای تغذیه، آبیاری به موقع و کافی و نیز برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول، در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تاثیر بهسزایی دارد.
او ادامه داد: پیش بینی میشود ۲۰ تن محصول زعفران خشک از کشتزارهای این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام بیان کرد: گلهای زیبا و فیروزه فام زعفران، با توجه به ویژگیهای خاص، نیاز آبی کمتر، درآمد بیشتر و کمترین مدیریت داشت، پهنه اراضی تربت جام را دربرگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.
خدادادی افزود: در گذشته هدف صرفا تولید بود و ما در بازاریابی مشکل داشتیم، ولی امروزه تولید در کنار بازاریابی اهمیت بالایی دارد.
وی از زعفرانکارانی که تولید بالایی دارند درخواست کرد، محصول خود را یکباره وارد بازار نکنند تا تغییرات قیمتی باعث ضرر و زیان احتمالی آنها نشود.
شهرستان تربت جام با تولید هفت درصد زعفران استان خراسان رضوی، رتبه ششم خراسان رضوی را در تولید این محصول استراتژی دارد.