توسعه تعاملات و همکاریهای مشترک علمی، تبادل دانشجویان و استادان، از مهمترین محورهای گفتوگوی رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی و معاون وزیر آموزش عالی، فناوری و نوآوری ازبکستان بود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی در دیدار معاون وزیر آموزش عالی، فناوری و نوآوری ازبکستان تأکید کرد: دو کشور دارای پیشینه و اشتراکات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و علمی غنی هستند و این گذشته مشترک، روشنگر مسیر همکاریهای پیش رو و زمینهساز آینده روشن تعاملات علمی و فناورانه است.
حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی با فضلالدین مومینو، معاون وزیر آموزش عالی، فناوری و نوآوری ازبکستان دیدار و گفتگو کردند.
توسعه تعاملات و همکاریهای مشترک در زمینه علمی، تبادل دانشجویان و استادان، همکاری شرکتهای دانشبنیان، حضور در رویدادهای علمی، فناورانه از جمله نمایشگاههای فناوری، برگزاری سمینارها نشستها و سمپوزیومهای مشترک، توسعه تبادل محصولات و خدمات دانشبنیان، فناور و خلاق از مهمترین محورهای گفتوگوی روزبه و مومینو بود.
روزبه، رئس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی در این دیدار بیان کرد: سرفصلهای مشترک قوی و غنی بین دو کشور از جمله تاریخ، فرهنگ و هویت مشترک، زمینهساز شکلگیری همکاری گسترده در زمینههای مختلف از جمله فرهنگی و اقتصادی است. این اشتراکات فراوان گذشته، زمینهساز شکلگیری آینده مشترک خواهد بودو همکاریهای آموزشی، علمی و فناورانه را در افق آینده رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه ایران، پیشرفتهای شاخص و گستردهای در حوزههای مختلف علمی، فناوری و نوآوری به دست آورده است افزود: همین توانمندیها، زمینهساز همکاریهای متعددی را فراهم میکند و میتوانیم تجربیات و توانمندیهای خود را با سایر کشورها از جمله ازبکستان در چارچوب یک همکاری مشخص به اشتراک بگذاریم. در همین راستا، فهرستی از موضوعات پیشفرض همکاریها در قالب یک کمیته مشترک تعریف و پیگیری خواهد شد.
روزبه با اشاره به آمادگی ایران برای تعریف سرفصلهای همکاریهای فناورانه گفت: ایران برای تعریف همکاریهای علمی و فناوانه با ازبکستان هیچ محدودیتی ندارد و آغوش ایران برای همکاریهای فناورانه و نوآورانه باز است. منافع این همکاریها در جامعه نمود خواهد داشت و به هر میزان که گستردهتر شود و تعمیق پیدا کند، مردم از آن بیشتر سود خواهند برد. تحت رهبریهای هر دو کشور، مسیر همکاریها هموار است و این مسیر هرروز هموارترتر خواهد شد.
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی با اشاره به آمادگی برای همکاریهای دانشگاهی، تخصصی و نخبگانی گفت: دو کشور دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی قدرتمندی دارند که تعامل آنها با یکدیگر، مسیر همکاری را هموار خواهد کرد.
این تجربه همکاری موفق بین دو دانشگاه برجسته از دو کشور یعنی دانشگاه صنعتی شریف و تاشکند وجود دارد. در این مسیر موانعی وجود دارد که با برداشتن موانع، امیدواریم مسیر همکاری دانشگاههای دو کشور با قدرت پیش برود.
در این نشست، همچنین معاون وزیر آموزش عالی، فناوری و نوآوری ازبکستان با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب ایران در عرصه دانش، فناوری و شرکتهای دانشبنیان گفت: ایران به عنوان یک کشور توانمند و برجسته منطقه، دارای توانمندی بالا و راهبردی در عرصه دانش و فناوری است که این توانمندی در پیوند با ظرفیتهای ازبکستان میتواند به پیشرفت و تحول دو کشور منجر شود.
مومینو بیان کرد: ظرفیت بالقوه برای همکاری در زمینههای آموزش، تحصیلات در مقاطع تحصیلات تکمیلی، تبادل محصولات دانش بنیان فناورانه و تجهیزات تست و آزمون و تعامل میان استادان و دانشگاهیان دو کشور وجود دارد.
لازم است تا فرآیند تعامل بین مسئولان و نمایندگان از دو کشور با قوت دنبال شود و در این مسیر آماده هستیم تا با محوریت معاونت علمی و فناوری ایران، مسیرهای همکاری بیش از گذشته هموار شوند.
وی، ضمن تبریک انتصاب روزبه و قدردانی بابت دعوت هیئت ازبکستانی برای بازدید از پانزدهمین نمایشگاه نانو گفت: فرصتهای همکاری بسیار خوبی در نمایشگاه نانو در دسترس بود که میتواند زمینه ساز توسعه همکاریهای چندجانبه باشد.