مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به کمبود ۸۰۰ پرستار در استان، گفت: تعداد پرستار به تخت در قم کمتر از شاخص کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، ابراهیم رضایی، مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: هم اکنون حدود ۲ هزار و ۱۶۶ کادر پرستاری در بیمارستانهای دولتی استان خدمت میکنند که شامل کارشناس پرستاری، بهیار، کمک بهیار، کارشناس اتاق عمل و کارشناس هوشبری است.
وی اضافه کرد: شاخص پرستار به تخت در بخش دولتی استان ۱.۱۲ است و با شاخص کشوری که ۱.۵ و شاخص جهانی که ۲.۵ تا ۳ میباشد، فاصله زیادی دارد.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: برای رسیدن به شاخص استاندارد نسبت پرستار به تخت در بخش دولتی باید ۵۰۰ تا ۸۰۰ پرستار جدید استخدام شود.
رضایی با بیان اینکه در بیمارستانهای غیردولتی استان حدود ۸۸۶ پرستار شاغل هستند، بیان کرد: شاخص پرستار به تخت در این بخش ۰.۸۹ است و در مقایسه با بخش دولتی کمبودهای زیادی دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد کادر پرستاری در قم خانم هستند، گفت: با توجه به مشکلات پرستاران استان، در ۲ سال گذشته حدود ۲۵ نفر از پرستاران در آزمونهای استخدامی دستگاههای دیگر شرکت و جذب شدهاند و همین مساله باعث کمبود بیشتر پرستار در سطح قم شدهاست.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه گاهی اضافهکار پرستاران بیشتر از ساعت قانونی است، بیان کرد: با توجه به اینکه نمیتوانیم بخشهای بیمارستانی را تعطیل و ارائه خدمت به مردم را دچار مشکل کنیم و از ظرفیت تختهای بخش دولتی کم کنیم، مجبور هستیم به پرسنل اضافهکار بدهیم.
رضایی افزود: تلاش ما این است که تا جای ممکن قوانین جوانی جمعیت را رعایت و به پرستاران خانم کمتر فشار وارد کنیم و از ظرفیت آقایان استفاده نماییم؛ ولی بههرحال اضافهکار اجتنابناپذیر است و نمیتوانیم بر اساس استاندارد حرکت کنیم.
به گفته وی، طبق قانون بهرهوری پرستاران بیشتر از ۸۰ ساعت مجاز به اضافهکار نیست، ولی با توجه به کمبود نیروی پرستاری این قانون قابلیت اجرایی ندارد.
رضایی افزود: به دلیل مسائل اقتصادی، تعدادی از پرستاران آقا در بیمارستانها ۲ شیفت کار میکنند و یا همزمان شغل دومی نیز دارند که این مساله باعث کاهش کارآیی و فشار کار میشود.
وی همچنین بیان کرد: کارانه و اضافهکار پرستاران در هفت ماه گذشته پرداخت نشدهاست که امیدواریم باهمت دولت و مسوولان بتوانیم معوقات را کمتر کنیم.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه تاخیر در پرداختها و منظم نبودن پرداختها گلایه گروه پرستاری است، افزود: بخش خصوصی به دلیل پرداخت بهتر اضافهکار جذابیت بیشتری برای پرسنل پرستاری دارد.
رضایی ادامه داد: هم اینک مبلغ اضافهکار پرسنل پرستاری در بخش دولتی، یکپنجم تا یکهفتم قیمت واقعی است.