مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیش از ۷۱ درصد موقوفات استان سنددار شدند، گفت: پیش بینی میشود این مقدار به ۱۰۰ درصد برسد تا تعرضات به موقوفه به صفر برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،حجت الاسلام امیری گفت: استان چهار هزار رقبه دارد که نزدیک به هزار و ۸۰۰ موقوفه در سطح استان ثبت شده است که بخش عمدهای از این موقوفات هزار و ۵۰۰ مورد آن مسجد و حسینیه است و ۳۰۰ موقوفه دیگر انتفاعی یا منفعتی هستند.
وی افزود: موقوفات انتفاعی مثل دارالقران، مراکز درمانی و حوزههای علمیه هستند و موقوفات منفعتی درآمد آنها خرج نیت واقف میشود. بیشترین رقبات استان چهارمحال و بختیاری کشاورزی است یعنی نزدیک به ۷۵۰ رقبه کشاورزی در استان وجود دارد.
امیری گفت: ۶۵۰ رقبه تجاری، ۲۵۰ عرصه مسکونی و ۲۶ عرصه اداری، ۳۱ واحد آموزشی مدرسه، ۶۹ رقبه از جمله نظامی، انتظامی، اردوگاهها در سطح استان است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۸ درصد موقوفات استان با نیت خیریه، ۳۳ درصد امور مذهبی، ۱۴ درصد امور اجتماعی و ۸ درصد مدارس علوم دینی است.
وی افزود: ۴۳ بقعه در شهرستان لردگان، خانمیرزا و فلارد است، شهرستان شهرکرد با ۳۶ بقعه که شامل شهرهای بن، سامان، اردل، کیار و فرخشهر میشود، بروجن ۹ بقعه و فارسان و کوهرنگ ۱۳ بقعه دارند که در سامانه موقوفات استان ثبت شده است.
امیری با بیان اینکه بیشترین بقاع در سطح استان در لردگان، خانمیرزا و فلارد است، گفت: بیشترین نیت موقوفها در حوزه ایتام است که موقوفه ما بیگم خان صمصام بختیاری بزرگترین موقوفه استان است که نزدیک به ۵۰۰ رقبه دارد.