همزمان با آغاز سومین جشنواره ملی انار ساوه کلنگ پایانه صادرات محصولات کشاورزی نیز بر زمین زده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ فرماندار ساوه گفت: شهر انارستان ایران میزبان سومین جشنواره ملی انار است
مهدی الیاسی افزود: اقتصادی کردن تولید انار برای صادرات بیشتر این محصول، محوریترین رویکرد جشنواره سوم است گرچه تلاش شده به تولید علمی انار و مشکلات و موانع تولید این میوه بهشتی هم در نشستهای تخصصی کمیته علمی جشنواره بیشتر پرداخته شود.
فرماندار ساوه، معرفی این شهرستان به عنوان پایتخت تولید انار ایران را از دیگر اهداف جشنواره دانست و گفت: در این جشنواره قرار است کمیته علمی متشکل از جهاد کشاورزی، ایستگاه تحقیقات انار، جوامع علمی و دانشگاهی و نیز جهاد دانشگاهی، با برگزاری نشستهای تخصصی، آخرین یافتههای علمی در خصوص تولید و مبارزه با آفات این محصول را با حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان بررسی کنند.
وی اضافه کرد: در سومین جشنواره بیش از یکصد غرفه در زمینه انار و محصولات وابسته به آن و صنایع دستی هنرمندان ساوجی پیش بینی شده که از امروز ۱۴ آبان ماه به مدت یک هفته میزبان علاقمندان است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه نیز گفت: در جشنواره سوم، کلنگ پایانهی صادرات محصولات کشاورزی به زمین زده شد تا با استفاده از این ظرفیت راههای صادرات انار ساوه تسهیل شود.
حجه الاسلام سبزی افزود: این پایانه دارای قسمتهای مختلفی مانند واحد بسته بندی، سردخانه و انبارهای مجهز است که قصد داریم مرکز پرتو دهی انرژی هسته این را نیز در کنار سایر امکانات موجود ایجاد نماییم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: ساوه از گذشته به دیار یاقوتهای سرخ شهره داشته و از این حیث بزرگترین شهرستان انار خیز کشور است.
صفریان افزود: دومین شهرستان استان با بیش از ۱۱ هزار هکتار باغ انار، سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن از این محصول را تولید میکند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: در کنار کار و تلاش باغداران و کشاورزان، اختصاص سهمیه سوخت و قیمتهای گزاف ادوات کشاورزی این تلاشگران را با چالش مواجه کرده است.
بیگی افزود: کمبود بذر و کود، عدم وجود تکنولوژی واقعا کار را برای کشاورزان پر زحمت و مشکل کرده است.
برگزاری این رویداد ملی، زمینه مناسبی برای تقویت ارتباط تولیدکنندگان و فعالان صنایع مرتبط است که میتواند به فرصتهای جدید صادراتی برای این محصول با ارزش تبدیل شود.