یک اصله درخت اُرس (سرو کوهی) با عمر بیش از هزار و ۶۰۰ سال در ذخیرهگاه جنگلی زینهارشهرستان تکاب شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تکاب گفت: درخت اُرس با عمر بیش از هزار و ۶۰۰ سال در ذخیرهگاه جنگلی زینهار این شهرستان شناسایی شد که کهنسالترین درخت در آذربایجان غربی به شمار میرود.
نصیری افزود: در این ذخیرهگاه جنگلی که حدود ۳۰ هکتار مساحت دارد، انواع درختان جنگلی رشد پیدا کرده که یکی از درختان آن درخت اُرسی کهنسال است که چندین قرن عمر دارد و کارشناسان عمر آن را تا هزار و ۶۰۰ سال برآورد کردهاند.
او گفت: این ذخیرهگاه بهدلیل ارزش خاص آن دارای قرقبان است و بهصورت شبانهروزی از آن محافظت میشود و علاوهبر آن مردم این منطقه نیز احترام خاصی برای درختان کهنسال آن قائل هستند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تکاب گفت: این درخت کهنسال دارای سه تنه است که قطر آنها بیش از ۱.۵ متر و ارتفاع شاخههای حدود پنج متر و طول سرشاخههای آن هم بیش از ۳۰ متر است.
نصیری گفت: شیوه رشد و تکثیر این درخت هم متفاوتتر از سایر درختان است و بذر آن در برگهای سوزنی شکل آن پنهان شده و پس از آنکه برگها توسط پرندگان خورده شد، بذر پوسته خود را از دست میدهد و پس از دفع آن توسط پرنده قابلیت رشد پیدا میکند.
نصیری از گردشگران خواست در صورت بازدید از این درخت کهنسال از آسیبرساندن به آن خودداری کنند تا این درخت که یادگاری از دوران گذشته و جنگلهای این منطقه است به نسلهای بعدی منتقل شود.
درخت ارس یا سرو کوهی از درختان همیشه سبز و بسیار زیباست که عمر طولانی دارد و در ایران به عنوان نماد جاودانگی و نامیرایی شناخته میشود.