نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت: باتوجه به مشکلاتی در توزیع یارانه و سهمیه سوخت ماشینآلات کشاورزی، ارائه اطلاعات دقیق در سرشماری، توزیع یارانه در بخش کشاورزی را تسهیل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عباس پاپیزاده با بیان اینکه اطلاعات و آمار، مبنای هرگونه تصمیمگیری و مدیریت در کشور است و آمار مربوطه از طریق سرشماریها دریافت خواهد شد، گفت: تاکنون بخش زیادی از اطلاعات از طریق پنج سرشماری کشاورزی دریافت شده و نواقصی هم وجود داشته که برای رفع آنها تلاش شده است که امیدواریم امسال با تکمیل روشهای جدید از جمله استفاده از ابزار نوین و فناوری که در جمع آوری اطلاعات و آمار بکار گرفته خواهد شد بتوانیم اطلاعات دقیقتری جمع آوری کنیم.
وی افزود: چالشهای زیادی درخصوص توزیع یارانه در بخش کشاورزی وجود دارد برای مثال برای تامین سوخت تراکتورها از ۲ سال پیش مشکلاتی ایجاد شده که امیدواریم با انجام این سرشماری، سوخت ماشین آلات به مصرف کننده واقعی برسد.
پاپیزاده ادامه داد: دزفول به عنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی استان و کشور مبنای تصمیم گیری مسوولان ملی و استانی است بنابراین نیازمند کسب آمار دقیقی از فعالیتهای مختلف حوزه کشاورزی این شهرستان هستیم تا برنامهریزی خوبی داشته باشیم.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی نیاز است سطح زیر کشت شهرستان دزفول مشخص شود تا تجار و صادرکنندگانی که به این شهرستان میآیند با اطلاعات دقیق راهنمایی شوند.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی میگوید: مازاد محصولات کشاورزی کشور را نیز میتوانیم با آمار دقیقی که ارایه میشود، مشخص و در زمینه صادرات و فرآوری محصولات برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: برخی سالها به دلیل نداشتن آمار دقیق سطح زیر کشت، با مازاد بسیاری از محصولات مانند پیاز، سیب زمینی و انواع سبزی و صیفی در دزفول مواجه هستیم که امیدواریم با جمع آوری آمار دقیق بتوانیم شاهد توسعه صنایع تبدیلی برای مازاد محصولات کشاورزی منطقه باشیم.
پاپی زاده ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده کارخانه قند دزفول به عنوان بزرگترین کارخانه قند ایران در دست ساخت است که با تکمیل آن، یکی از دغدغههای اصلی کشاورزان منطقه که تولید سبزی و صیفی است را با زیر کشت بردن قسمتی از اراضی برای چغندرقند برطرف خواهیم کرد.
طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یکبار است که اکنون نیز در آستانه ششمین دوره آن قرار داریم.
این طرح از ۱۲ آبان ماه آغاز شده و تا ۲۶ آذرماه به مدت ۴۵ روز با همکاری تمام دستگاهها از جمله استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها در دست اجرا است.